Öğretmenlerin Müdür ve Müdür Yardımcılığı Sınavı EKYS Kaldıracak mı?

Öğretmenlerin Müdür ve Müdür Yardımcılığı Sınavı EKYS Kaldıracak mı?
Bu sene Müdür ve Müdür Yardımcılığı sınavı yapılacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere EKYS Sınavını kaldıracak mı? Müdür ve Müdür Yardımcılığı yazılı sınav EKYS kalkıyor mu?

Geçtiğimiz gün MEB Görevde Yükselme Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ilçe milli eğitim müdürlüğü atamalarında aranan yazılı ve sözlü şartını kaldırılmıştı. Meb personel sitemizde konu ile ilgili MEB Yönetici Atamalarında Yazılı Ve Sözlü Sınav Şartını Kaldırdı. haberimizde detayları yazmıştık.

Bu gelişme sonrası Türk Eğitim Sen bu değişiklik sonrası Türk Eğitim Sen: Atamalarda Yazılı Sınav Şartının Kaldırılması Eğitim Bir Sen'in Beklentilerini Karşılamıştır. Sayın Mahmut Özer’in TBMM’de “MEB’i dernekler vakıflar yönetmiyor, biz yönetiyoruz” ifadesini kullanmasının üzerinden daha 48 saat geçmemişken AŞİL TENDONLARInın talebine uygun yönetmelik değişikliği yapılması manidar görülmelidir. Meb’e Düşen Görev, Geçmişte Yapılan Yanlışları Ödüllendirmek Değil, Tedavi Etmektir! açıklaması ile Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı bu değişikliği eleştirmişti.

Atamalar konusunda bu gelişmelerden sonra Mebpersonel.com olarak yetkililerden aldığımız kulis bilgileri arasında Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim Müdür ve Müdür yardımcılığı atamaların yapıldığı Kurumları Yönetici Seçme Sınavını (EKSY) kaldırıp tüm yönetici atamalarını mülakat ve ek-2 puanları ile yapmayı planladığı yönünde bu konuda son kararı için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatı bekleniyor.

Yönetici atamaları konusunda gelişmeleri Mebpersonel.com sitemizde siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.
mebpersonel

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum