Okul Binası Tahsisinde Yapılan Usulsüzlüğe Tepki

Okul Binası Tahsisinde Yapılan Usulsüzlüğe Tepki
Eğitim Gücü Sen Seydişehir'den Ek Okul Binası Tahsisinde Yapılan Usulsüzlüğe Büyük Tepki

Hukuksuz uygulamalara karşı eyleme geçmekten çekinmeyen Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası’nın Seydişehir ilçe Temsilciliği tarafından usulsüzlüğe karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında Seydişehir ilçesi Mahmut Esat Ortaokulu’na ait ek binanın usulsüz biçimde Halk Eğitim Merkezi'ne tahsis edilmesine tepki gösterildi.

Eğitim Gücü Sen Konya İl Temsilcisi Bahar SEYHAN'ın da katılımıyla yapılan açıklamada 24 derslik kapasiteli olarak yapılan ancak eğitim öğretime başladığı 2018-2019’da öğrenci sayısının fazlalığı nedeniyle farklı kullanım amacı taşıyan bölümlerin birleştirilmesiyle 36 dersliğe çıkartılan ortaokulun ek binasının eğitim öğretim faaliyetleri için kullanılmasının kaçınılmaz olduğu belirtildi.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Seydişehir Mahmur Esat Ortaokulu okul aile birliğinin aldığı karar gereğince herhangi bir kuruma ek binanın tahsil işlemleri gerçekleştirilmesinin mevzuatlara aykırı olduğunu söyleyen Eğitim Gücü Sen Seydişehir İlçe Temsilcisi Elif Yaşaroğlu konuyla ilgili Seydişehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat ettiklerini söyledi.

“Eğitimde sıkıntılar her yerdedir. Yeni dönemde veliler, öğrenciler, öğretmenler huzursuzdur. Seydişehir ilçesindeki bina yetersizliği, okulların kalabalık sınıflara dönüşmesi, ikili eğitim sorunları ve daha birçok sorun veliyi, öğrenciyi, öğretmeni ve eğitim çalışanlarını mağdur etmektedir.

Soruyoruz, ilçemizde çığ gibi büyüyen okul ve eğitim sorunlarına İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere yetkililer neden sessiz kalmaktadır?

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.