Okul müdürlerinden ödenek talebi!

Okul müdürlerinden ödenek talebi!
Bir okul müdürünün okulunda yaşadığı ödenek sorunu nedeniyle, gösterdiği haklı tepkisini sizlerle paylaşıyoruz:

''....... ili ...... ilçesinde okul müdürü olarak görev yapmaktayım.Okulumuza verilen İşkur personeli sayısı ihtiyacımızı karşılamıyor. Öğrenci sayımız 2 bine yakın ve ikili öğretim yapıyoruz. Bu sebeple 3 işçinin ücretini okul olarak biz ödüyoruz. Aylık masrafları çok yüksek. Bu sırada yüz yüze eğitim kararı alındı. Okulumuz da tam kapasiteyle açıldı. Fakat sorun şu ki maddi olarak büyük zorluklar çekiyoruz.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle tüm sınıflara ve koridorlara dezenfektan dispenseri koyduk. MEB'in gönderdiği sayı tabi ki yetmedi. Kendi bütçemizden ödedik. Hepsinin içinde dezenfekten koyduk. MEB'in verdiği dezenfektan 2-3 haftada bitti. Çocuklar çok sık kullanıyorlar. Önemli bir masraf çıkıyor. Okul bütçesinden karşılıyoruz.

Diğer giderleri hiç söylemiyorum bile. Dönem başı olmasında rağmen okulumuzda 2-3 bin tl para kaldı. Geriye iki ihtimal kalıyor. Ya MEB'den yüklü bir ödenek gelecek ya da öğrencilerin ailelerinden bağış şeklinde para toplanacak.

Yoksa bu şartlarda okulun temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayız.

Bakanlıktan talebimiz tüm okullara ödenek gönderilmesi. Yoksa bağış toplayarak bu sorunu çözmeye çalışacağız ki şu ortamda velilerden para gelmesi de şüpheli. Şikayet edenler de olacak.

Sesimizi duyurmanızı bekliyoruz.''

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum