Okul müdürlerine müdürlük kadrosu gündemde! Ali Yalçın'dan müjde!

Okul müdürlerine müdürlük kadrosu gündemde! Ali Yalçın'dan müjde!
Ali Yalçın yaptığı konuşmada okul yöneticilerine (müdürlere) kadro verilmesi konusunu üstüne basarak vurguladı.

Ömer DİNÇER döneminde MEB'in ikinci görev olarak getirdiği okul müdürlüğü artık müdürlük kadrosu gelmesi gündemde. Okul müdürlerinin edindikleri sorumluluklar karşısında yetkilerinin az olması uzun süredir tartışılıyordu.

Ali Yalçın yaptığı konuşmada okul yöneticilerine (müdürlere) kadro verilmesi konusunu üstüne basarak vurguladı. Bunun da yakın zamanda bakanlığın bu konuda bir çalışma yapacağı anlamını taşıdığını düşünüyoruz.Ali Yalçın tarafından, yaptıkları çalışmalarla millî eğitimin çözüm bekleyen sorunlarına neşter vurmaya, çözüme ilişkin öneriler ortaya koymaya devam ettiklerini kaydederek, şunları söyledi: “Mevcut sorunlu alanlar içinde acilen çözüme kavuşturulması gerekenlerden biri de eğitimin yönetimi sorunudur. Eğitim yönetimi konusu, birçok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de eğitim yöneticilerinin, özellikle okul yöneticilerinin yetiştirilmesinde, eğitime dair sorunların çözümünde önemli bir husus olarak görülmüş ve geçmişte Millî Eğitim şûralarında ele alınmıştır. Ancak eğitimin niteliğini artırmada itici güç olan eğitim yöneticilerinin niteliğini geliştiren bir model ya da sistem şimdiye kadar ortaya konulamamıştır.

Nitelikli eğitim için yeterlilik düzeyi yüksek eğitim yöneticisi ihtiyacı gözetilerek, eğitim yöneticisi yetiştirme, görevlendirme, yer değiştirme ve görevden alma hususlarına ilişkin kapsamlı, kalıcı ve sürdürülebilir bir model oluşturulması artık bir zorunluluk hâline gelmiştir. Hak edenin görev almasını, hakkını verenin görevde kalmasını ve yeterliliğini kaybedenlerin görevine son verilmesini öngören bir modelin hayata geçirilmesi, eğitimin hem yönetimini hem de nitelik artırıcı etkisini kolaylaştıracaktır.”

Ayrıca; Toplu sözleşme ile okul müdürü ve müdür yardımcısı ek dersleri arttırılmış olup müdür ve yardımcıların ek dersleri 1 ocaktan itibaren geçerli olacaktır.

Haftalık 20 saat ek ders alan okul müdürünün ek dersi 4 saat arttırıldı ve 1 Ocak 2018 itibari ile okul müdürleri haftada 4 saat  artırımlı olarak 20 yerine 24 saat ek ders ücreti alacak. Müdür başyardımcılarının da haftalık ek ders ücretleri de 4 saat arttırıldı. Haftalık 18 saat ek ders ücreti alan müdür yardımcıları da 1 saat artırımlı olarak 19 saat ek ders alacaklardır.

Salih HAZIR

Eğitimci YAZAR

Kamubiz.com Özel Haber

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.