Okul müdüründen, öğretmenlere mobbing iddiası!

Okul müdüründen, öğretmenlere mobbing iddiası!

Akşehir Hüseyin Tekiner İlkokulu’nda yaklaşık sekiz yıldır Okul Müdürü olarak görev yapan M.Ç. kendi talep ettiği müfettiş soruşturmasının kesinleştiğini ve görevinden alınacağını öğrenmesi üzerine yıllık izine ayrıldı. Okul Müdürünün, yıllık iznin bitiminde iki kez sağlık raporu alarak kararın kendisine tebliğ edilmesinin önünü kestiği ve kararın iptali hakkında idari dava açtığı iddia ediliyor.

Okul Müdürü M.Ç.’nin uzun zamandır sınıf öğretmenlerinin çoğu ile sıkıntı yaşadığı, zaman zaman ek dersleri yanlış uygulayarak geciktirdiği ve konunun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aktarılmasına rağmen, hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı iddiaları -ta ki okul müdürünün kendisinin müfettiş talep etmesine kadar- eğitim camiasında yüksek sesle konuşuluyor ve yakından takip ediliyordu.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Kendi hataları ve ihmalleri yetmezmiş gibi bazı sınıf öğretmenlerine mobbing uyguladığı iddia edilen müdürün kendi talep ettiği müfettişlerin soruşturmayı tamamlaması sonucunda; hakkında maaş kesimi cezası ve okul müdürlüğünden jet hızıyla alınan kararın iki ay önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildiği öğrenildi.

Uzun yıllardır okul müdürlüğü de yapmış olan bir sınıf öğretmenini doğrudan hedef alarak, diğer sınıf öğretmenlerinden bazılarına da mobbing uyguladığı iddia edilen okul müdürü, soruşturmanın aleyhine sonuçlanması ve görevinden alınacağını öğrenmesi üzerine yıllık izine ayrıldı. Yıllık iznin bitiminde iki kez de sağlık raporu alarak kararın kendisine tebliğ edilmesinin önünü kesen müdürün yasal hakkını kullanarak kararın iptali hakkında idari dava açtığı iddia ediliyor.

Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, bu ve buna benzer olaylarda takınacağı tutum da bu noktada büyük önem arz ediyor.   

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılına kısa bir süre kalmasına rağmen, aynı okulun müdür yardımcısının da istifa ettiği ve sınıf öğretmeni olarak başka bir okula atandığı öğrenildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün web sitesinde Hüseyin Tekiner İlkokulu için ‘Müdürlük’ kadrosunun münhal görünmemesinin ise tebligatın hala okul müdürüne yapılamamasından kaynaklandığı ileri sürüldü.

 Öte yandan, aldığımız duyumlara göre, geçmişte başka bir kurumda müdürlük yapan bir başka sendika yöneticisinin de görevinden alınan bu okul müdürünün yerine geçmeyi ciddi olarak düşündüğü iddia ediliyor. Bir türlü kendisine kalıcı makam bulamayan bu kişiye ilgili mahkemeler geçit vermese de kendisi bildiğini okumaktan ve sendikayı da kendi çıkarlarına alet etmekten asla kaçınmayan bir yapıya sahip. Umarız ki, bu ciddi iddialar bir türlü gerçekleştirilemeyen okul müdürüne yapılacak tebligat sonrasında doğru çıkmaz!  

VARAN-1 olarak yayınladığımız bu haberimizin ardından, eğitim camiasıyla ilgili yakında yayınlayacağımız diğer haberlerimizi de okuyunca, aynı konuda soruşturma geçiren ve bu müdürden daha da ileri giderek görevini kötüye kullanan bir ortaokul müdürünü ilgilendiren müfettiş soruşturmasının neden aynı jet hızıyla sonuçlandırılmadığının da yakın takipçisi olmaya devam edeceğimizi göreceksiniz.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılına eğitim camiasının huzurlu girmesinin önünü tıkayanları tek tek ifşa edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın! Bazı yöneticilerin herkesi kör alemi sersem sanmalarının da kendileri açısından bir karşılığı olduğunu bilmelerinin zamanı geldi artık…
pervasiz.com.tr

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum