Okul müdüründen öğretmenlere önlük giyme talimatı!

Okul müdüründen öğretmenlere önlük giyme talimatı!
Evrensel.net'te yer alan haberde, İstanbul'daki Küçükköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde müdürF.Y., öğretmenlere önlük giyme zorunluluğu getirdiği ve uymayanları sürgünle tehdit ettiği iddia edildi

İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan Küçükköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okul müdürü F.Y., öğretmenlere önlük giyme zorunluluğu getirdi. Evrensel’e konuşan öğretmenler, müdür Yıldız’ın önlük giymeyenleri soruşturma açmakla ve sürgün etmekle tehdit ettiğini anlattı.

F.Y. daha önce de müdür yardımcısı olduğu okulda, Michel Foucault’ya ait sözü paylaştığı için bir öğretmeni sorguya çekmişti. Tartışmalar sonrası okuldaki bir başka öğretmenin sürgün edilmesi üzerine Yıldız hakkında soruşturma başlatılmıştı.

KADIN ÖĞRETMENLERE KIYAFET BASKISI

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 
Küçükköy Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü F.Y., çoğunluğu kadınlardan oluşan okulda, öğretmenlerin giyim kuşamlarına müdahale ediyor. Sendikaların yıllardır yaptığı sivil kıyafet eylemini yok sayan Yıldız, öğretmenlere önlük giyme zorunluluğu getirdi. Yıldız’ın öğretmenlere ilettiği ve kendi imzasını taşıyan bilgilendirme yazısında, “2022-2023 eğitim-öğretim yılı Sene Başı Kurul Toplantısı 11. Madde D bendinde alınan karar gereği derse giren tüm öğretmenlerimizin önlük giyme hususunda gereken özeni göstermesini rica ederim” denildi. 

Yazı sonrası ulaştığımız öğretmenler, yazıda bahsi geçen kurul toplantısında önlük giymeyi zorunlu tutan karara zorla imza attırıldığını söyledi. Daha sonra da kurul toplantısı kararına dayanarak önlük giyme kararının öğretmenlerin kararıymış gibi sunulduğunu belirten öğretmenler, tartışmaların geçen yıl bir kadın öğretmenin okuldaki bir erkek öğretmen tarafından "'Açık giyiniyorsun' denilerek uyarılması" sonrası başladığını anlattı.

Öğretmenler, okulda çoğunlukla kadın öğretmenler olduğunu ve bu nedenle kılık kıyafet konusunda çeşitli baskılarla karşılaştıklarını söyledi. 

ÖĞRETMENLERE SÜRGÜN TEHDİDİ: BENİM KURALLARIMA UYMAYANLARI…
Okul müdürünün önlük giymeyenleri soruşturma açmakla tehdit ettiğini anlatan öğretmenler şunları söyledi:

"Öğretmenlere mobbing uygulanıyor. ‘Burası imam hatip, buranın kurallarına uyacaksınız’ sözleri ediliyor. Yaptığı herhangi bir toplantıda ‘Neden önlük gitmiyorsunuz’ diye çıkışıyor. Özellikle de bunu yeni atanan aday öğretmenlere yapıyor. ‘Benim kurallarıma uymayanları en ufak bir hatada müfettiş çağırır, sürgün ederim’ şeklinde şeyler söylüyor.”

FOUCAULT’NUN SÖZÜNÜ PAYLAŞAN ÖĞRETMENE SORGU, İTİRAZ EDEN ÖĞRETMENE SÜRGÜN
F.Y., İHKİB Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdür yardımcısı iken de gündeme gelmişti.

Okuldaki öğretmenlerden Esra Yılmaz, WhatsApp durum bilgisinde Foucault’ya ait “Hapishanelerin fabrikalara, okullara, kışlalara, hastanelere ve bütün bunların da hapishanelere benzemesi şaşırtıcı değil mi” sözlerini paylaşıncaF.Y., bu sözleri öğretmen Yılmaz’a ait sanmıştı. Bu sözlerle okulda kurulan turnike sistemini eleştirdiğini düşünenF.Y., durum bilgisinin çıktısını alıp öğretmeni sorguya çekerek “Benim vatanıma, milletime, bayrağıma çomak sokan olursa o kırılır” sözlerini sarf etmişti.

Yaşanan tartışmalar sonucunda okuldaki bir diğer öğretmen başka bir okula sürgün edilmişti. Sürgün edilen öğretmen şikayetçi olunca İl Milli Eğitim Müdürlüğü okulda yaşananları ortaya çıkarmak için müfettişler görevlendirmişti.F.Y. şimdi İstanbul Gaziosmanpaşa Küçükköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin müdürü.
evrensel.net

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum