Okul müdürüne 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi

Okul müdürüne 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi
Çocuk istismarcısı okul müdürüne 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi

Bugün UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Sivas Hukuk Koordinatörleri ve avukatları Sivas 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde okul müdürü R.E. tarafından istismara uğrayan çocuğun davasında bulundu.

VERİLEN KARARI YETERSİZ BULDULAR !

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Sivas UCİM avukatı Av. Aycan Talay duruşma sonrası yaptığı basın açıklamasında “dosyanın 2.celsesi görülürken davanın karara çıkartılmasına karar verdi. Kararda sanığa 3 yıl 9 ay hapis cezası verilerek tahliyesine hükmedildi.

Fakat verilen bu karar, suçu sabit olan sanık için yetersiz olup, caydırıcı nitelikte değildir. Suçu sabit olan sanık hakkında verilen bu karar, toplum vicdanını rahatlatan bir karar olmamıştır. Yine toplumun vicdanında önemli yaralar açacağı, geri dönülemez ahlaki sorunlara ve toplumsal infiale yol açabileceği de aşikârdır.

Çocuklarımızın bir evi de okuldur. Hiçbir pozisyon hiçbir kimlik çocuklarımızın bedenine veya ruhuna el uzatacak imtiyazı veremez. Söz konusu karar âdete çocuklarımıza uzanan ve uzanacak bu kirli ellere cesaret verir nitelikte olmuştur. Bu sebeple verilen karardan biran evvel geri dönülmesi gerekmektedir. Biz UCİM olarak ilgili karara yönelik gerekli itirazları yapıp sürecin sonuna kadar peşinde olacağız. Sanığın üst hadden ceza alması için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Hiçbir çocuğumuz yalnız değildir. Çocuklarımız korkmasın. UCİM olarak bizler her zaman onların yanında olacağız. Çocuklar Vatandır, Vatanına sahip çık ! “ ifadelerinde bulundu.
Büyüksivas

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.