Okul müdürünün saygınlığı Bakan Özer'in umurunda mı?

Okul müdürünün saygınlığı Bakan Özer'in umurunda mı?
Okul Müdürünün Saygınlığı Bakan Mahmut Özer'in Umurunda Mı?

Son iki haftadır okul müdürleri ile istişare toplantıları yapıyoruz. Ayrı ayrı sorunları olsa da ortak problemleri, kendilerinin anlaşılmadığı, hedef tahtasına koyan ağır eleştirilere maruz kalmaları. Bakan Bey'in ödenekler üzerinden son değerlendirmesi ise bardağı taşıran son damla olmuş anlaşılan. Konuya girizgah sadedinde değerlendirme ile başlayalım isterseniz..
MEB'in kronik sorunlarından biri kuşkusuz okulların bütçe ve personel sorunudur. Doğrudur; bütçeden en fazla payı uzun zamandır Milli Eğitim almaktadır. Bu durum, eğitime dair her soruna çözüm üretemediği gibi personel, temizlik vd ihtiyaçları karşılamaktan uzaktır. 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Hakkı teslim etmek, bizim  şiarımızdandır. Sayın Bakan Mahmut Özer'in son dönemde okullara gönderdiği ödenekler dikkate alındığında kronik sorunun fark edildiğini ifade etmemiz gerekir. Buraya kadar her şey  normal seyrinde giderken Bakan Bey'in okul yöneticilerini töhmet altında bırakan açıklamaları ve sanki gönderilen ödeneğin tüm sorunları çözecekmiş gibi algıya neden olacak beyanatını anlamak mümkün değil.

Sayın Bakan, geçen eğitim öğretim yılı sonunda "okulların personel sorununu çözeceğim" dediğinde tüm okul müdürleri kendisini  ayakta alkışlamıştı. Geldiğimiz noktada, bu soruna esaslı bir çözüm olmadığı ortadadır. Okul müdürlerinin heveslerini kursaklarında bırakan şey, kadrolu personel istihdamı beklerken, geçmiş yıllara göre şartları daha da daraltılmış TYP-İş Kur 'lu çözüm gündeme geldi.

Hani Sayın Bakan gönderilen ödenekleri Okul müdürlerinin  -usulüne göre -harcamasını bilmediklerini söylemişti ya. Şimdi biz Sayın Bakanın baktığı yerden tersinden mukabele ile cevap verelim;

 Kur'an'ı Kerim'de geçen İsrailoğulları'nın kurban hikayesinde geçen "Neredeyse kesmeyeceklerdi.."  ikazını hatırlatırcasına;  9 ay sınırından, OAB üzerinden çalışmamış olmasına, kişi başına düşen gelirin bilmem kaç lirayı geçmemesi şartına kadar bir çok madde ile sınırlı bir TYP için ne söylenebilir?

Ayrıca, gönderilen ödenekler ile bir okulun yıllık ihtiyacının ne kadarını karşılayacağını danışman arkadaşlar Bakan Bey'e iletirse fena olmaz.

İdris Şekerci
EBS İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum