Okul Öncesi Öğretmenleri Nöbet Günlerinde İlkokul veya Ortaokulun Bitiş Saatini Beklemek Zorunda mı?

Okul Öncesi Öğretmenleri Nöbet Günlerinde İlkokul veya Ortaokulun Bitiş Saatini Beklemek Zorunda mı?
Okul Öncesi öğretmenleri nöbet günlerinde ilkokul veya ortaokulun bitiş saatini beklemek zorunda olup olmadıklarını Eğitimci Yazar Sedat DEĞER kaleme almış olduğu mevzuata dayalı makalesinde açıklık getirdi.

Normalde nöbet görevini yürüten öğretmenlerin nöbetleri okulun başlama saatinden 30 dakika önce başlar ve okul bitiminden 30 dakika sonra da sona erer. Ayrıca  bu başlangıç ve bitiş süresi Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 44. Madde 8.fıkrası uyarınca minimum 15 dakika olacak şekilde de düzenlenebilir. 

Buraya kadar herşey normal ama özellikle ilkokul veya ortaokul gibi aynı binaları paylaşan okul öncesi öğretmenlerinin nöbetçi oldukları günlerde nöbete geliş saatiyle nöbetten ayrılış saatleri konusunda zihinlerde bazı soru işaretleri oluşabiliyor. Hatta bazı okullarda mevzuat bilgisi eksikliğinden kaynaklı olsa gerek okul öncesi öğretmenlerini nöbetçi oldukları günlerde diğer öğretmenlerde olduğu gibi İlkokulun veya ortaokulun başlangıç saatinden yarım saat önce (15 dk kararı alınmışsa 15 dakika) nöbete gelmeleri ve bitiş saatinden de yarım saat sonra (15 dakikaya kadar kısıtlanmışsa 15 dakika sonra) nöbet görevini bitimeleri istenmektedir.

 Peki ama okul öncesi öğretmenleri,görev yaptığı ilkokul yada ortaokul ders başlangıcı ve bitiş sürelerine göre mi nöbet tutmaları gerekmektedir.Aslında mevzuat bu konuda açık ve net bir şekilde okul öncesi öğretmenlerinin nöbet sürelerini tanımlamış olsa da Milli Eğitim Bakanlığı yayımlamış olduğu görüş yazısında oluşabilecek tereddütlere son noktayı da koymuş. 

Milli Eğitim Bakanlığının Okul Öncesi Öğretmenlerinin Nöbet Süreleri İle İlgili Görüş Yazısı ;

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.