Okullardaki TYP özel güvenlik görevlilerine kadro TBMM'de

Okullardaki TYP özel güvenlik görevlilerine kadro TBMM'de
Toplum Yararına Programlar kapsamında okullarda görevlendirilen özel güvenlik görevlilerine kadro verilmesi önerisi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK'a sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Şenol Sunat/Ankara Milletvekili 

Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında İŞKUR tarafından devlet okullarında görevlendirilen özel güvenlik görevlilerimiz büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Bu personele Eylül, Ekim aylarında işbaşı yaptırılmakta; Haziran ayında personel işten çıkarılmaktadır. Çalıştıkları süre bir yıldan az olduğu ve işçi statüsünde olmadıkları için kıdem tazminati, ihbar tazminatı ve işsizlik maaşı gibi hakları da bulunmamaktadır. 

9 ay boyunca okulda çalışan bir güvenlik görevlisinin dönem sonunda işten çıkarılması ilgili şahsa olduğu kadar çalıştığı okula da zarar vermektedir çünkü ilgili personel 9 ay boyunca çalıştığı okulda tecrübe sahibi olmuş, okulun çevresini tanımış, fiziki yapıyı öğrenmiş, öğrenci ve velilerle bir bağ kurmayı başarmıştır. Dönem sonunda tecrübeli personelin işten çıkarılarak yeni personelin işe alınması ilgili okula ve öğrencilerimize karşı doğacak olası tehlikelere müdahaleyi olumsuz yönde etkileyecektir. 

Gerek okullarımızın ve öğrencilerimizin güvenliklerinin sağlanabilmesi gerekse güvenlik görevlilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için tüm Toplum Yararına Programlar kapsamında çalışan vatandaşlarımıza kadro verilmesi; ilgili personelin süreklilik esasına göre çalıştırılması gerekmektedir. 

Bu bilgiler çerçevesinde; 

1. Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında İŞKUR tarafından devlet okullarında görevlendirilen özel güvenlik görevlisi sayısı kaçtır?
2. Bu kapsamda görevlendirilen özel güvenlik görevlileri neden her dönem değiştirilmektedir?
3. TYP kapsamında çalışan özel güvenlik görevlilerinin mağduriyetlerini gidermeyi ve kendilerine kadro imkanı sağlamayı düşünmüyor musunuz?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
106 Yorum