Okulun yarısı, müdür hakkında alehte ifade verdi!

Okulun yarısı, müdür hakkında alehte ifade verdi!
Çanakkale’de birçok okulda, geçtiğimiz sene soruşturmalar açılmış, okullarından birinden diğerine adeta müfettişler gitmişti. Soruşturmaların yaşandığı Çanakkale’nin köklü liselerinde, yeni eğitim öğretim yılı başladı ancak soruşturmalar nihayete ermedi. Okullardaki gerginlik üst noktaya ulaşırken, sendikalar Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün gerekli tedbirleri almadığını belirttiler. Boyası yapılmayan okullar, öğretmenlerin yumruklu kavgaları, başka okullarda görevlendirilen idareciler, okullarda sular durulmu

Çanakkale’nin köklü eğitim kurumlarından olan Vahit Tuna Anadolu Lisesi, Çanakkale Anadolu Lisesi, Ticaret Borsası İlkokulu gibi kurumlarında, geçtiğimiz sene soruşturmalar yapıldı. Okullarda müfettişler görevlendirildi.

Ticaret Borsası İlkokulu dışında, sendikalardan edinilen bilgiye göre diğer okullardaki soruşturmalar ile ilgili sonuca ulaşılamadı.

Vahit Tuna Anadolu Lisesi’nin idare kadrosu, birbirinden farklı okullarda görevlendirilirken, Çanakkale Anadolu Lisesi’nde ise okul müdürü ile Almanca öğretmeni yumruk yumruğa kavgaya tutuştular. Kavga sonrasında, okulda müfettiş incelemelerde ve soruşturmada bulundu. O soruşturma ile ilgili henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Okullarda yaşanan sorunlarla ilgili Eğitim Sen Şube Başkanı Yasin Hacımusalar ve Eğitim İş Şube Başkanı Serkan Serbes ile röportaj gerçekleştirdik. Sendika temsilcileri sert açıklamalarda bulunurken, “Rötuşla, makyajla eğitim sürmez” ifadesi kullanıldı.

“Soruşturmalar hep güçlüden yana”

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, “Ticaret Borsası İlkokulu’nda, edindiğimiz bilgilere göre 5 tane dosyanın incelendiği ve herhangi bir şey bulunmadığı, ceza vermeye yönelik bir durumun olmadığına dair bize bilgi geldi. Yapılan inceleme ve soruşturmalar hep güçlüden yana.

Okulun eğitim, öğretime tam hazır olmadığı, okula genel boya yapılmadığı belirtildi. Okulun kısmen eğitim, öğretime hazır olduğunu öğrendik. Okullar genelde her yıl boyanır ve hazırlıklar yapılır. Okul aile birliğinin şikayeti üzerine sadece bazı bölümlere rötuş yapılmış. Rötuşla, makyajla sağlıklı bir eğitim sürdürülemez. Bu olumsuzlukların sonuçlarını toplum olarak hep birlikte yaşarız.

“Soruşturmaların şeffaf olması gerekiyor”

Çanakkale Anadolu Lisesi’ndeki soruşturmanın ve incelemenin henüz tamamlanmadığı, uzun süren inceleme ve sonuçların okuldaki ortamı olumsuz etkilediği, bununda bir an önce sonuçlanması gerektiği, hak edenin hak ettiği cezayı ya da ödülü olması gerekiyor. Mağdurlar yine mağdur olmaya devam ediyor. İnceleme ve soruşturmaların şeffaf olması gerekiyor. Soruşturmalar ile ilgili kaygılar var” ifadelerini kullandı.

“Dilekçe sunduk, görev yeri değişikliği yapamayız denildi”

Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Serkan Serbes, “Çanakkale Anadolu Lisesi’nde bir olay yaşandı, bunun üzerine birçok öğretmen ifade verdi. Her ne hikmetse, bu arkadaş ısrarla göreve devam ediyor. Biz bununla ilgili bir yazı verdik. Dilekçe sunduk. Resmi yazı gelmediği sürece, görev yeri değişikliği yapamayız denildi. Okulun yarısı, müdür hakkında alehte ifade verdiler. Şimdi yeni eğitim-öğretim yılında herkes bu okulunda görev yapmaya devam ediyor. Bu olumsuzluklar doğurur.

“Tedbir alınmıyor”

Olaylar üst üste biniyor. Küçük bir kartopu çığ oluşturuluyor. Tedbir alınmıyor ve maalesef olumsuzlukları birlikte yaşıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Tunahan Ünsal/Çanakkalegündem

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.