Ömer İnan'dan MEB'deki Müdürlere Müjde

Ömer İnan'dan MEB'deki Müdürlere Müjde
Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürlüğü kadroları 2014 yılından itibaren rotasyon uygulamasına tabi. Fakat o günden bugüne şube müdürleri özellikle; rotasyon, atama, nakil gibi konularda çok büyük sıkıntılar çekmekteydi. İşte bu kronik sorunlar Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ömer İNAN tarafından çözüme kavuşturuldu.

Yıllardır süren kronik sorun Ömer İNAN’a kadar neden çözüme ulaştırılmamıştı? Bu yazımızda bu soruyu cevaplamaya çalışmayacak; sorunun nedeni, sonuçları ve çözümünü yasal açıdan kısa örneklerle kamuoyuna açıklamaya çalışacağız.

Şube Müdürleri için il görevi değil hizmet bölgesi hizmeti bulunmaktadır. MEB şube müdürleri; 4 ve 5. hizmet bölgelerinde 2 yıl(-ki bu süre 1+1 şeklinde isteğe bağlı olarak artırılabilir), 3 ve 2. hizmet bölgelerinde 4 yıl, 1. Hizmet bölgesinde ise 6 yıl hizmet yapmak zorundadırlar. Bu hizmet bölgeleri ve hizmet süreleri rotasyon konusundaki tayinlerde uyulması gereken kurallardır.

Daha öncede şube müdürleri için 5 hizmet bölgesi bulunsa da bölgeler içinde çeşitlilik bulunmamaktaydı. Örneğin; Karadeniz ve Doğu Bölgelerimizdeki illerde 1. Hizmet bölgesi bulunmamakta Ordu ilinde görev yapan bir şube müdürü 1. Hizmet bölgesi hizmetini tamamlamak için mecburen Akdeniz ve Ege Bölgesindeki illerimize tayin istemek zorunda kalmaktaydı. Düşünün ki Ordu ilinde 1. hizmet bölgesi bulunsa bu şube müdürü aynı il içinde kalabilecek Antalya vb. gibi illere tayin istemek zorunda kalmayacak böylelikle de; aile düzeni, çocuklarının eğitimi gibi birçok sorunu ailesine mağduriyet yaşatmadan çözebilecekti.

İşte yıllardır süren ve artık kronikleşen bu sorun çözüme ulaştı. Bu sorunu çözümünü mevzuat değişikliğiyle çözen MEB Personel Genel Müdürlüğü şube müdürleri için iller içinde hizmet bölgeleri sayılarını artırdı. Böylelikle yukarıda da belirttiğimiz özellikle Karadeniz ve Doğu Bölgemiz illerinde de 1. Hizmet bölgeleri ihdas edildi. Bununda kalınmayarak hizmet bölgeleri niteliklerine göre güncellenerek çeşitlilik artırıldı. İşte bu değişiklikle isteyen istediği ile tayin isteyebileceği gibi aile düzenini bozmadan da hizmet sürelerini tamamlama imkânına kavuşmuş oldu.
Memurdavalari.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum