Promosyon ihalesinde öğretmenler mağdur oldu!

Promosyon ihalesinde öğretmenler mağdur oldu!
Eğitim-Sen Batman Şubesi, yaptığı yazılı açıklama ile banka promosyonlarının yenilenmesi ve hak kayıplarının karşılanmasını talep ederek “Bankaların Batman’da görev yapan eğitim emekçilerine karşı tutumu saygı sınırlarını aşmıştır” dedi.

Eğitim Sen Batman Şubesi Yönetim Kurulunca yapılan açıklamada, “Y bir Promosyon ihalesi yapmak üzere ilimizde şubeleri bulunan tüm bankalara davetiye göndermiştir.28/09/2022 Tarihinde il MEM toplantı salonunda yapılan ihaleye 6 Banka katılmış. Teklif veren dört Bankanın teklifleri ise şu şekilde sıralanmıştır. Deniz Bank=4500 ,00TL, QNB Finans Bank=10.000,00TL, Yapı kredi Bankası=11.00,00TL ve İş Bankası =15.000,00TL. Bu ekonomik krizde artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında eğitim emekçilerinin maaşları uçan kuşa dönmüşken, bankaların tam da bu dönemde karlarını %400 ile 800 arasında artmaları kamuoyunun malumudur. Buna rağmen 36 için emekçilere teklif ettikleri bu komik ücret eğitim emekçilerin talebini karşılamaktan uzak olup bize göre saygısızlığın daniskasıdır.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Ülke genelinde bizden çok daha az personeli olan kurumlara bile bu bankalar 50.000,00TL civarında tekliler sunulmuşken, Batman’da görev yapan eğitim emekçilerine bu kabul edilemez tekliflerle gelmelerini elbette emekçiler değerlendirecektir. Ancak gelecek hafta tekrar yapılacak ihaleye şimdiye kadar kamuoyuna yansıyan ve başka illerde yapılan ihalelerde verilen para miktarının ortalaması olan 22.000,TL üzerinde bir teklif sunmamaları durumunda Eğitim Sen olarak bu bankalara karşı tutumumuzun çok radikal olacağını şimdiden herkesin bilmesini isteriz. Binlerce eğitim emekçisinin bu bankalardaki hesaplarını kapatma, kredi kartlarını iade etme ve bu bankalar kamuoyuna teşhir etmekten başlamak üzere en sert şekliyle bu bankalara karşı bir karşı eylemsellik süreci içerisine gireceğimizi kamuoyuna duyururuz.” ifadelerini kullandı.
batmanburada.com

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum