'Samsun da İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Bakanlık kararına uyacak mı?'

'Samsun da İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Bakanlık kararına uyacak mı?'
Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, Samsun da bazı ilçe milli eğitim müdürlüklerinin kantinlerle ilgili olarak, Bakanlık talimatlarına uyulmadığını belirtti. Milletvekili Bedri Yaşar'ın kantin zamlarına ilişkin açıklaması şöyle:

BEDRİ YAŞAR (Samsun) – Türkiye genelinde 20 bin okul kantini 2021-2022 eğitim dönemine kadar aylarca kapalı kalmıştır. Binlerce kantin ağır borçlar altında ezilmiştir. Bütün bu yaşanan sıkıntılara rağmen Samsun'un bazı ilçelerinde Millî Eğitim Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ilçe millî eğitim müdürlüklerine gönderilen 18 Ekim 2020 tarihli yazısında ve tekrar daha sonra 2021 tarihli yazısında “muhammen bedel” adı altında ihale üzerinden yapılamayacağı ve kira zamlarının ÜFE üzerinden artırılarak 23 mart öncesi kirayla ödeneceğini bildirmiştir. Bazı ilçe millî eğitim müdürlükleri bu yazıya rağmen yüzde 50, yüzde 95 oranında zam yapmıştır. Esnafımızı “İhaleleriniz fesih olur.” diye sözleşmelerini imzalamak zorunda bırakmışlardır. Kantinci esnafı başka şehirlerde olduğu gibi Samsun'da da Bakanlık tarafından alınan kararlara uyulmasını beklemektedir. Bugünkü şartlar altında bu zamlarla bu işin yürümesi mümkün değildir.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum