Sendika Başkanı Mı, Milli Eğitim Müdürü Mü?

Sendika Başkanı Mı, Milli Eğitim Müdürü Mü?
İlçe MEM üzerinden gönderilmiş bu yazıyı görünce sormadan edemedim! İlçe MEM'ne mi, yoksa bir sendikaya mı ait bu yazı? Adı geçen kişi EBS Şube Başkanı'mı yoksa, İlçe Milli Eğitim Müdürü mü? Sendika delege seçimlerine çağrıyı sendika mı yapar yoksa ilçe milli eğitim müdürü mü?

-Bu yazıyı yazan yetkili görev ve yetki kullanımında tarafsızlığını koruyabiliyor mu?
-Sayın yetkili mesai süresi boyunca enerjisini ve emeğini İlçe MEM için mi yoksa bahsi geçen sendika için mi sarf ediyor?
-Eğitim çalışanlarının huzuru, iş barışı, tarafsızlık ilkesinin hakim olması ve  kurumlarda işlerin düzenli yürütülmesi için sendika ve resmi kurum kimliklerinin ayrışma zamanı gelmedi mi?
-Kurum yöneticilerinde devlete aidiyet, adalet ve liyakat kriterli ne zaman aranacak?
-Eğitimde kalite arayışı içindeyken, öğretmenleri kariyer basamakları sınavı ile sınarken kurum yöneticilerinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın taşra teşkilatlarını sendika şubeleri gibi yönetmesi  bir çelişki değil mi?

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
-Devlette sadakat esastır, görev sadakatının adres değiştirdiği yöneticilerin yetkili olduğu kurumda başarı, kalite ve nitelik beklemek mümkün müdür?
 Kurumlardaki  yetkililerimiz sendika seçimleri ile meşgul olmayı bırakıp, eğitimdeki sorunların çözümü ile kafa yorarlarsa eğitimde kalite için ilk adım atmış olurlar.
Unutmayalım ki, makamlar keyfiyetimize sunulmuş kotuklar değildir. Devlet-i Ebed Müddet için  sadakat gösterilecek tek adres devletin kurumlarıdır. Adalet ve liyakatla görevi icra gerektirir.

Kadriye Demirel
Eğitimci Yazar

Afyonkarahisar Sinanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden okullara skandal yazı!
 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum