Sendika Üyeliğinin E-Devlet Sisteminden Yapılması Talep Edildi

Sendika Üyeliğinin E-Devlet Sisteminden Yapılması Talep Edildi
4688 sayılı Kamu Sendikaları Kanunu uyarınca kamu görevlileri sendikalarına üyelik ve üyelikten çekilme işlemlerini, 2001 yılından beri kamu personelinin üç nüsha halinde hazırladığı matbu formlarla yapmaktadır.

Üyelik formunun sendika tarafından onaylı bir örneği ilgilinin görev yaptığı kamu kurumuna gönderilmektedir. İlgilinin sendika üyeliği sıfatını kazanabilmesi için kurumu tarafından sendika üyelik ödentisinin aylığından kesinti yapılması gerekmektedir.

Sendika üyeliğinden çekilmek isteyen kamu görevlisinin ıslak imzalı çekilme formunun üç suretini ilgili kurum evrakına teslim etmesi gerekmektedir. İlgilinin çekilme talebi kurum tarafından işleme alındıktan sonra formun bir örneği ilgili sendikaya gönderilmektedir.

Üyelik kabulü ve çekilmeye ilişkin uygulanan işlemler kamu kurum ve kuruluşları ile sendikalara yük getirmekte, kamu yöneticilerinin sendikalı personel üzerinde baskı oluşturmasına ve müdahalesine yol açmaktadır.

Teknolojik gelişmelerin hayatımızın her aşamasında verimli bir şekilde kullanılmasıyla beraber birçok resmi işlem artık internet ortamında yapılabilmektedir. Resmi işlemlerin yapıldığı ve hayatımıza büyük kolaylıklar getiren e devlet uygulaması birçok hizmeti vatandaşlara sunmaktadır. İşçilerin sendika üyelikleri ve sendikadan çekilme işlemleri eDevlet üzerinden yapılabilmektedir. 4688 sayılı kamu sendikaları kanununa tabi olan memurların da üyelik işlemlerinin e devlet üzerinden yapılması büyük kolaylıklar sağlayacaktır.

Eğitim Gücü Sendikası olarak kamu görevlileri sendikalarının faaliyetlerini demokratik bir platformda, insan sağlığı açısından güvenli bir ortamda, zaman ve ekonomiden tasarruf sağlanarak yapılabilmesi için kamu görevlilerinin sendika üyelik ve çekilme işlemlerinin, işçi sendikalarında olduğu gibi eDevlet kapısı üzerinden yürütülmesi için gerekli mevzuat değişikliğinin yapılması hususunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına resmi talepte bulunduk.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.