Sendikadan, MEB sınavsız 76. madde şube müdürü atama iptal davasına destek!

Sendikadan, MEB sınavsız 76. madde şube müdürü atama iptal davasına destek!
Eksen Eğitim Sendikası MEB'deki sınavsız 76. madde şube müdürü atamalarına müdahil oldu.

EK-SEN, LİYAKAT-SEN'İN AÇMIŞ OLDUĞU 76. MADDE ŞUBE MÜDÜRÜ ATAMALARINA İPTAL DAVASINA MÜDAHİL OLDU

657 Sayılı DMK’nın temel ilkelerinden sayılan Kariyer ve Liyakat’ın temelinde;  objektif kurallar çerçevesinde işin ehline verilmesi ve hak etme kavramı yatmakta olup, kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesinin tek güvencesinin de hizmetin yetişmiş, ehil kamu görevlilerince yerine getirilmesinden geçeceği nettir.

Bakanlıklar merkez ve taşra teşkilatları ile kamu kurum ve kuruluşları sınırlı sayıdaki kadrolara liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alarak kurum içi atama yapmak üzere Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmelikleri çıkartmışlardır

Hal böyle iken kamu çalışanlarının kurumlarında kariyer ve liyakat çerçevesinde kariyer yapabileceği Görevde Yükselme Yönetmeliği çerçevesindeki sınırlı sayıdaki kadroların;  657 SDK’nun 76. Maddesi gerekçe gösterilerek yada hülle olarak bilinen yöntemlerle işgal edilmesi kabul edilemez.

Bu amaçla Eksen Eğitim Sendikası olarak Liyakat Sen Genel Başkanı sayın Emir Kazak’ın açtığı davaya müdahil olarak iki sendika birlikte bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum