Sözleşmeli öğretmenlere 3600 ek gösterge ve kadro Bakan'a soruldu

Sözleşmeli öğretmenlere 3600 ek gösterge ve kadro Bakan'a soruldu
Sözleşmeli öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi ile 3600 ek göstergenin yürürlüğe gireceği tarihe ilişkin Bakan Mahmut Özer'e soru önergesi yöneltildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın T.C. Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut ÖZER tarafından 1982 Anayasası'nın 98/5. fıkrası ve T.B.M.M. İçtüzüğü'nün 99. maddesi gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 15.2.2022 Behiç ÇELİK Mersin Milletvekili 

1 Aralık 2021 tarihinde, Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından sözleşmeli - kadrolu öğretmen ayrımına son verileceği duyurulmuştur. 4 Şubat 2022 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilen 302 Sıra Sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nde ise sözleşmeli öğretmenlerin kadro durumlarına ilişkin herhangi bir düzenlemeye rastlanmamıştır. 

Ayrıca, söz konusu Kanun Teklifi'nin 11. maddesinde, öğretmenlere uygulanacak 3600 ek göstergenin 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtilmiştir. Bu durum, söz konusu tarihten önce emekliye ayrılacak yüzbinlerce öğretmen için mağduriyet sebebidir. 

Buna göre: 
1) Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nde yer almayan sözleşmeli öğretmenlerin durumlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi için bir çalışmanız var mıdır? 

2) Sözleşmeli - kadrolu öğretmen ayrımının ortadan kalkması için bir çalışmanız var mıdır? 

3) 3600 ek göstergenin 15 Ocak 2023 tarihinde başlaması nedeniyle oluşacak mağduriyetlerin giderilmesi için bir çalışmanız var mıdır?

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.