Sözleşmeli, ücretli ve PİKTES'li öğretmenler ile usta öğreticilere kadro verilmelidir

Sözleşmeli, ücretli ve PİKTES'li öğretmenler ile usta öğreticilere kadro verilmelidir
Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunu Destekleme Projesi “PIKDES” kapsamında görevlendirilen ve dört yıldır eğitim veren öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı kapsamına alınıp, özlük haklarının verilmesini talep etmektedir. Kadro alamayan ücretli öğretmenler, sözleşmeli öğretmenler de asil kadrolara ataması sağlanmalıdır. Özel rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenler ve Çalışma Bakanlığında usta öğreticiler Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına alınmalıdır.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sözleşmeli, ücretli, PİKTES ve özel rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenler ile usta öğreticilere kadro verilmesi gerektiğini TBMM'de bugün dile getirdi.

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunu Destekleme Projesi “PIKDES” kapsamında görevlendirilen ve dört yıldır eğitim veren öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı kapsamına alınıp, özlük haklarının verilmesini talep etmektedir. Hakları verilmelidir.

Kadro alamayan ücretli öğretmenler, sözleşmeli öğretmenler de asil kadrolara ataması sağlanmalıdır. 

Özel rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenler ve Çalışma Bakanlığında usta öğreticiler Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına alınmalıdır. 

Kadrolu öğretmenlerinde ek 3600 göstergesi verilmelidir. Atanamayan binlerce öğretmen atama beklemektedir. Ayrıca engelli öğretmenler de bu dönemde atama bekleyenler içindedir. Atama bekleyen öğretmenlerin bir an önce kadrolara alınması şarttır. Öğretmenlerin sorunları vardır, Milli Eğitim Bakanı bu sorunlara eğilmelidir ve öğretmenlerin hakları verilmelidir.

Adana Milletvekili Orhan Sümer, tüm öğretmenlerin tamamının kadrolu öğretmen olması gerektiğini TBMM'de bugün dile getirdi.

ORHAN SÜMER (Adana) –  Mutlu nesiller ancak mutlu öğretmenlerle yetişir sözü ancak bunun gereğini neden yerine getiremiyoruz. Bugün bir öğretmenler odasına girdiğimizde farklı farklı kadrolara sahip öğretmenlerle karşılaşırsınız. Aynı üniversiten mezun olan öğretmenler özlük hakları birbirinden farklı uzman öğretmen, kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen, PİCTES’li öğretmen  ücretli öğretmen olarak sınıflara ayrılmış durumda. Bu ayrımlar artık öğretmenlik mesleğinin kanayan yarası olmuştur. Hâlen görevde olan veya atanacak olan tüm öğretmenlerin tamamı kadrolu öğretmen olmalıdır. Öğretmenlik zaten uzmanlık gerektiren bir meslek olduğu için tüm öğretmenlerin maaşları uzman öğretmen maaşı seviyesine çekilerek ayrımlar kaldırılmalıdır. Zorunlu hizmet bölgelerinde öğretmen açığını korumanın ve istikrar sağlamanın yolu öğretmeni o bölgeye esir etmek değil teşvik etmektir. Bu bölgeler için teşvik edici düzenlemeler yapılmalıdır. Öğretmenler 22-30 Haziran tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı tarafından seminere çağrıldı. 1 milyon 100 bin öğretmeni…

Adana Milletvekili Ayhan Barut: PICTES öğretmenleri büyük bir mağduriyet yaşıyor!

AYHAN BARUT (Adana) – Sayın Başkan, Millî Eğitim Bakanlığı ile Avrupa Birliği Türkiye delegasyonu arasında Türkiye’deki Suriyeli Mülteciler için Mali İmkân Programı çerçevesinde sözleşme imzalanmıştır. Toplam 700 milyon euroluk proje kapsamında Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonunun desteklenmesi için PICTES Projesi 3 Ekim 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu proje kapsamında Suriyeli çocuklara Türkçe öğretmek amacıyla 4 bin öğretmen atanmıştır. İşçi olarak çalıştırılan ama disiplin yönünden 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na bağlanan PICTES öğretmenleri büyük bir mağduriyet yaşıyor. Tatil bitmeden Suriyeli çocukların okullaşması için özveriyle çaba gösteren öğretmenlerimiz kadrosuz biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Bu öğretmenlerimizin mağduriyeti giderilmelidir, iş, güvence ve gelecek kaygısı sona ermelidir, çalışma koşulları, özlük hakları iyileştirilmelidir, kadro konusunda bu öğretmenlerimizin çığlığı duyulmalıdır.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum