Şube Müdürlüğüne Sadece 10 Yıllık Hizmet Süresi Olan (4 Yılı MEB'de Öğretmenlik Olmak Üzere) Öğretmenler Başvurabilecek

Şube Müdürlüğüne Sadece 10 Yıllık Hizmet Süresi Olan (4 Yılı MEB'de Öğretmenlik Olmak Üzere) Öğretmenler Başvurabilecek
Şube Müdürlüğüne Sadece 4 Yıllık Öğretmenler Başvuramayacak,10 Yıllık Hizmet Süresi Olan (4 Yılı MEB'de Öğretmenlik Olmak Üzere) Öğretmenler başvurabilecek

Çok okunan bir memur sitesinde MEB Görevde Yükselme Yönetmeliğinde 13 Ocak 2017 Cumartesi günkü resmi gazetede yayımlanan değişiklikteki şube müdürlüğüne başvuru şartı olarak öğretmenlikte 4 yıl MEB'de çalışmış olma şartı değişikliğini sadece sitede gösterilmesinden dolayı sanki 4 yıl öğretmen olanların şube müdürlüğü atamalarına başvuru yapılabileceği algısını da beraberinde getirdi. Fakat bu yanlış anlaşılmanın düzeltilmesi gereği oluştu.Lider Eğitimci Yazarlar Derneği kurucu üyeleri ile beraber yaptığımız istişareler sonucu son hükmün ;Şube müdürlüğüne başvuru yapabilmenin şartının sadece 4 yıl öğretmenlik yapmanın yeterli olamayacağını,657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 68. Madde b Bendi gereği 10 Yıllık Hizmet süresi olması gerektiğini teyit ettik.

Şube Müdürü Olabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 68. Madde b Bendi gereği 10 Yıllık Hizmet süresi şartı gerekmektedir ki bunun en az 4 yıllık süresi Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak geçmiş olması isteniyor son yapılan Görevde Yükselme Yönetmeliğindeki değişiklikle.Kaldı ki geri kalan hizmet süresi olarak da MEB dışında geçen özelde geçmiş sürelerin(dersane veya özel okulda geçen süreler ile askerlikte geçen süreler) de sayılacağı ama bu sürelerinde özelde geçen yani özel okul ile dersane geçen sürelerin 3’te 2’sinin sayılacağı ve bu süreninde en fazla 6 yılının kabul olacağı 68/b maddesine göre hüküm altına bağlanmıştır.

O yüzden 10 Yıllık Hizmet sürenin hesabında MEB’den önce özelde geçmiş sürelerin 3’te 2’si (en fazla 6 yılı) ile askerlikte geçen sürenin toplamı ile beraber en az 4 yıldır MEB’de öğretmen olanların bu sürelerin toplamında 10 yıllık hizmet süresi olanlar şube müdürlüğüne başvurabilecekler.Saygılar
 

Sedat DEGER 
Lider Eğitimci Yazarlar Derneği Genel Başkanı

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum