Şube müdürü soruşturmayla görevden alındı, öğretmen atandı!

Şube müdürü soruşturmayla görevden alındı, öğretmen atandı!
Mersin'in Mezitli ilçesindeki İçel Anadolu Lisesinde. öğretmenler odasındaki sohbet sırasında konu AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gezi eylemlerine katılan kişilere “sürtük” diyerek hakaret etmesine geldi. Hülya Koçyiğit’in oynadığı Sürtük adlı film de odada konuşuldu.

Bu sırada Eğitim-Bir-Sen üyesi, Din Kültürü öğretmeni kadın öğretmen, kendisine laf vurulduğunu ileri sürerek tartışmaya dahil oldu. Kadın öğretmen, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürü olan eşi M.S’yi arayarak kendisine hakaret edildiğini ileri sürdü.

ŞUBE MÜDÜRÜ OKULA GELDİ, ÖĞRETMENİ BULDU

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Müdür M.S bunun üzerine İçel Anadolu Lisesine geldi ve eşine hakaret etmekle suçladığı öğretmen B.A’yı okul bahçesinde yakaladı. Görgü tanıklarının ifadesine göre şube müdürü M.S, öğretmen B.A’ya yumruk attı. Diğer öğretmenlerin araya girmesiyle müdür M.S bahçeden uzaklaştırıldı. Müdür M.S bu sırada “Bu adam buradan gidecek. Buradan gidecek O.Ç” diye bağırarak küfür etti. Müdürün bu küfürleri pencerelerden kavgayı izleyen öğrenci ve öğretmenlerce duyuldu, ayrıca cep telefonu kamerası görüntülerine de yansıdı.

TURAN KONUYU TBMM'YE TAŞIDI

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan konuyu TBMM'ye taşıyarak, 8 Haziran'da Milli Eğitim Bakanının yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Turan önergesinde "2 Haziran 2022 tarihinde Mersin’in Mezitli ilçesinde eğitim verilen İçel Anadolu Lisesinde öğretmenler arasında tartışma yaşanmıştır. Tartışmanın nedeni; AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında gezi direnişindeki insanlara 'çürük' ve 'sürtük' ifadesini kullanmasıdır. Öğretmenler odasında meydana gelen tartışma sonrasında öğretmenlerden biri Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü aynı zamanda eşi olan Mustafa Seğmenoğlu’nu aramıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürü, eğitim bilinci ve öğretim sorumluluğunu hiçe sayarak İçel Anadolu Lisesine gelerek bir öğretmene fiziki şiddet uygulamıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Seğmenoğ1u’nun öğrencilerin gözleri önünde bir eğitimciye fiziki ve sözlü şiddet uygulaması kabul edilemez bir davranıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürünün kendi statüsünü kullanarak öğretmenlere karşı her türlü davranışı uygulama yetkisi yoktur" diyerek, "Bu bağlamda; İçel Anadolu Lisesinde meydana gelen olay hakkında bakanlığınız tarafından herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

Mezitli İlçe Eğitim Müdürünü görevden uzaklaştıracak mısınız?' sorularına yanıt istedi.

BİR YILLIĞINA MÜDÜRLÜĞÜ ALINDI, ÖĞRETMEN OLDU!

Milli Eğitim Bakanlığı 6 ay sonra önergeye verdiği yanıt ile o müdür ile ilgili ne işlem yağıldığını açıkladı. Bakanlıktan gelen yanıtta; müdüre bir yıl süreyle kademe ilerlemesi cezası verilerek düz öğretmen olarak bir okula atandığını bildirdi.

Bakanlığın yanıtında şu ifadeler yer aldı; "Mersin Valiliğince konuya ilişkin olarak;

Bakanlık müfettişleri tarafından yapılan inceleme/soruşturma sonucunda adı geçen personele disiplin yönünden 1 yıl kademe ilerlemesi durdurulması cezası teklifinin getirildiği, uygulama işlemlerinin devam ettiği, idari yönden şube müdürlüğü görevi adı geçen personelin üzerinden alınarak il içinde durumuna uygun bir kuruma öğretmen olarak atamasının yapılması teklifinin getirildiği, getirilen teklifin uygulandığı belirtilmiştir."
mersinhaberci.com

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.