Tam kapanmada okul idarecileri ve öğretmenler okula gidecek mi? Bakan Selçuk açıkladı

Tam kapanmada okul idarecileri ve öğretmenler okula gidecek mi? Bakan Selçuk açıkladı
YKS ve LGS ertelenecek mi? Okullar 2 Temmuz'a kadar açık olacak mı? Yazın telefi eğitimi olacak mı? Öğretmenler ve okul yöneticileri okula gidecek mi? TRT Haber'e konuk olana Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 29 Nisan-17 Mayıs tarihlerindeki tam kapanma sürecinde öğretmen ve okul idarecilerinin okula gidip gitmeyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Tam kapanmada öğretmenlerin haftada bir gün okula gitme zorunluluğu olmayacak. Bakan Selçuk ayrıca bu süreçte okul idarecilerinin de okula gitmeyeceğini belirtti.

Okul müdürleri okula gitmeyecek

Bakan Selçuk: "Tam kapanma döneminde hiçbir idarecimiz, müdürümüz, öğretmenimiz okula gitmeyecek. Tam kapanma adı üzerinde. Olağan dışı durumlarda okullara ve çalıştıkları kurumlara gitmeleri gerekiyorsa Valilik ve Kaymakamlıklardan alacakları izin belgeleriyle okullara gidebilirler, bunun haricinde tam kapanma sürecinde okullarımız kapalı olacaktır." dedi.

Tam kapanmada öğretmenler okula gitmeyecek

Tam kapanmada öğretmenlerin 1 gün okula gitme zorunluluğu olmayacak.

YKS ve LGS ertelebilir mi?

Öğrencilerimizin yarısına yakını sınavların zamanında yapılmasını istiyor, bir kısmı da biraz daha erteleyin diyor. Bizim şu anda bunların ertelenmesine dair bir kararımız söz konusu değil.

Öğretmenlerin aşılanma süreci

Öğretmenlerin aşılanması 24 Şubat'ta başladı. En son 425 bin öğretmenimize randevu açıldı. 

Telafi eğitim olacak mı?

Bizim karşımızda küresel bir problem var. Bizim başımızda da var. Böyle bir süreçte bize düşen gereken eğitimsel önlemleri almaktır. Yüz yüze eğitim döneminde de eğitim kayıpları vardı. Şimdikinin niceliği biraz daha farklı.

Okullar 2 Temmuz'a kadar açık

Okullar 2 Temmuz'a kadar açık olacak. Karneler de bu tarihte verilecek. Arzumuz karneleri çocuklarımıza yüz yüze vermek. Ancak böyle bir durum söz konusu olmazsa karneleri dijital olarak vereceğiz. 

Yeni atama müjdesi var mı?

Öğretmenlerimiz adına bu işin takipçisiyiz. Şu anda 20 bin ile kısıtlı.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.