TES Genel Sekterinden, Eğitim Bir Sen'e sert sözler!

TES Genel Sekterinden, Eğitim Bir Sen'e sert sözler!
Türk Eğitim-Sen Genel Sekteri Musa Akkaş, 17-18 Eylül 2021 tarihlerinde İzmir şubelerinin düzenlediği istişare toplantısına katıldı. Toplantıya İzmir Şube Başkanları ve şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe, okul-kurum, temsilcileri, kadın komisyonları ve üyeler katıldı.

İstişare toplantısında bir konuşma yapan Genel Sekreter Musa Akkaş, İLKSAN’ın geçmişi hakkında detaylı bilgiler verdi. Akkaş, “Bilindiği gibi İLKSAN’ın 1996 batık bir kuruluştu.  O tarihte İLKSAN’ın 3 milyon TL borcu bulunmaktaydı. Bugün ise taşınmazları hariç nakit 2 milyar 100 milyon nakti vardır. İşte bu durum gösteriyor ki;  İLKSAN emin ellerde. Türk Eğitim-Sen’in öncülüğünde eğitim çalışanlarının başardığının göstergesidir. 1996 yılından bu yana verdiğiniz emanete sahip çıkıyoruz çıkmaya da devam edeceğiz” dedi.

Akkaş sözlerini şöyle söyledi: “Malum-Sen 2012 yılında İLKSAN seçimlerinde  Türk Eğitim-Sen’den daha çok üyeye sahip olmasına rağmen Türk Eğitim-Sen’in üçte biri kadar delege çıkararak büyük bir hezimete uğradı. Eğitim hizmet kolunda en çok üyeye sahip olmakla övünen Malum Sen’in bu süreçte kendi üyeleri dahi Türk Eğitim-Sen üyesi delegeleri destekledi. 2016 yılında da kaybedeceklerini bildikleri için güya seçimleri boykot ediyoruz diyerek seçime girmedi. Son seçimlerde de bağımsız adayları desteklerini söyleyip, aslında 355 sendika yöneticisini aday gösterdi. Eğitim hizmet kolunda en çok üyeye sahip olmakla övünen Malum Sen’in bu süreçte kendi üyeleri dahi Türk Eğitim-Sen üyesi delegeleri destekledi. Son seçimde de Malum Sen kamuoyunu manipüle etmeye çalıştı. 

Ancak herkes şunu bilsin ki, gerçekler er geç gün yüzüne çıkacak. Türk Eğitim-Sen’i destekleyen İLKSAN üyelerine teşekkür ediyoruz.”

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum