TİMSS, Yandaş Yöneticilerin Başarısıymış!

TİMSS, Yandaş Yöneticilerin Başarısıymış!
Bu başarı,iddiaların tam aksine Yönetici odalarından çıkmayan, vatsapla okul yönetmeye kalkan, yaptığı ders proğramında bile sendikal ayrımcılık yaparak okullarda huzur bırakmayan, öğretmeni ezmeye kalkan, ötekileştiren yöneticilere rağmen fedakarca ve insanüstü gayretle çalışan eli öpülesi öğretmenlerimizin bir başarısıdır.

Malum Sen’in Başkanı TİMSS verilerini değerlendirmiş ve “2015 sonrası yükselen grafikte bazı mahfillerce maksatlı olarak örselenmeye çalışılan Eğitim Yöneticilerinin payını da es geçmemek gerekir.” demiş.Bu yaklaşım tüm imkansızlıklara rağmen fedakarca görev yapan ve 2014 yılında sırf yandaş olmadıkları için tırpanlanan ve hakları fütursuzca yenilen eğitim yöneticilerine bir hakarettir.Liyakatin katledildiği yerine yandaşlığın ve kritersizliğin ikame edildiği bir dönemi yaşanan kısmi başarıda rol sahibi yapmaya çalışan bu yaklaşım,olsa olsa,mantığın iflasının dışa vurumu ve vicdanı tatile göndermenin ilanı olabilir ki Bu ruh halini anlamak mümkün değildir.

Bu başarı,iddiaların tam aksine Yönetici odalarından çıkmayan, vatsapla okul yönetmeye kalkan, yaptığı ders proğramında bile sendikal ayrımcılık yaparak okullarda huzur bırakmayan, öğretmeni ezmeye kalkan, ötekileştiren yöneticilere rağmen fedakarca ve insanüstü gayretle çalışan eli öpülesi öğretmenlerimizin  bir başarısıdır.

Öğretmene kendi hür iradesi ile sendika seçme hakkını bile çok görecek kadar özgür düşünceden uzak ve özgür düşünceye saygısız yöneticilerin  eğitimde başarı artırdığını iddia etmek ancak gülünç olmaktır.

Liyakatsiz ve çapsız yöneticiler eğitimde başarıya sebep olmazlar, olsalar, olsalar ancak fren olurlar, köstek olurlar ve olmaktadırlar.

Mehmet Yaşar Şahindoğan 
Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum