'Torpilli okul müdürü keyfi uygulamalarına devam ediyor! Müdür hakkında gereğinin yapılmasını talep ediyoruz'

'Torpilli okul müdürü keyfi uygulamalarına devam ediyor! Müdür hakkında gereğinin yapılmasını talep ediyoruz'
Türk Eğitim- Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, kentteki bir ilkokul müdürünün hakkında bir yıl içinde 5 soruşturma olmasına rağmen bildiğini yapmaya devam ettiğini ileri sürerek açıklamalarda bulunup, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okul müdürünü koruduğunu iddia etti.

Resul Demirbaş, tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “5 farklı soruşturmaya rağmen korumaya alınan torpilli müdür keyfi uygulamalarına devam ediyor. Milli Eğitim işi ağırdan alarak müdürü korumaya mı alıyor? Ne zamana kadar eğitim çalışanlarına öğrenci ve velilere zulüm edilmesine sayın yetkililer göz yumacak. Ticaret Borsası İlkokulu Müdürü hakkında bir yıl içinde 5 soruşturma olmasına rağmen bildiğini yapmaya devam ediyor. Bildiği tek şey eğitim çalışanlarına zulüm ve mobing hız kesmeden devam ediyor. Kendisi ile ilgili yetkili mercilere defalarca sözlü ve yazılı şikâyet oluşturulduğu halde müdüre hanım görevine devam ediyor ve okulda değişen hiçbir şey olmuyor. Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturmaları zamana yayarak müdürü koruyor. Neden?

“BEKLENTİMİZ BİR AN ÖNCE MÜDÜRE HANIMIN ZULÜMLERİNİN BİTMESİDİR”
Sendikamız ve diğer sendika üyesi öğretmenlerin okul müdürü hakkında dile getirdikleri akıl alamaz şikâyetleri nedeniyle 24 Nisan 2021 tarihinde Çanakkale Valiliğine verdiğimiz şikâyet dilekçesi uzun süre İl Milli Eğitim müdürlüğünce sumen altı edilmiştir.  Eylül 2021 tarihli basın açıklamamız üzerine okula, müfettiş yerine Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve bir şube müdürü inceleme amacıyla okula gelerek günlerce öğretmenler ve diğer çalışanlar ile birçok velinin ifadesi alınmasına rağmen ve iddialar ortadayken müdür hakkında işlem sonuçlandırılmamıştır. Umutla bekliyoruz ve beklentimiz bir an önce müdüre hanımın zulümlerinin bitmesidir. Eylül 2021 tarihinde Sendika olarak okul önünde yaptığımız pankartlı eylem ve basın açıklamamızdan sonra müdürün sendikamız üyesi öğretmenlerimize karşı tavırları iyice kötüye gitmiş öğretmenlere uyguladığı mobbing daha da artmıştır. Eğitim ve Öğretimi bırakıp bu öğretmenleri takip etme ve açıklarını aramaya koyulmuştur. Müdüre hanım Okul iklimini bozucu tavırları ile eğitim çalışanlarını kutuplaştırma ötekileştirmeyi hızlandırmıştır. İfade veren velilere de cephe alarak bazı velileri odasının kapısından kovmuştur. Velileri, Öğretmenleri ve okul çalışanlarını küstüren kaba ve sert davranan, okulu keyfi uygulamalarına göre yöneten, hakkında o kadar şikâyet ve soruşturmaya rağmen hala bu görevde tutulan müdürün neden bu kadar vazgeçilmez olduğuna Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi olarak anlam veremiyoruz ve de öğrenmek istiyoruz. Önemli olan çocukların eğitimi, öğretmenlerin ve velilerin memnuniyeti mi yoksa bu kadar iddialara rağmen burada tutulan okul müdürü mü?

“MÜDÜR HAKKINDA GEREĞİNİN YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ”
Çocuklarımızın iyi bir eğitim alması, öğretmenlerimizin huzurlu ortamda çalışması ve kurumun daha çok yıpranmaması için soruşturmaların bir an evvel sonuçlandırılmasını ve müdür hakkında gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Öğretmenler sorunları ile baş başa bırakılır, soruşturmalar ağırdan alınmaya devam ederse okuldaki huzurun sağlanması için bundan sonra konu Milli Eğitim Bakanlığına iletilecektir. Ulusal basınla paylaşılacağının bilinmesini isteriz. Sayın Valimizi ve yetkilileri duyarlı olmaya, öğretmen öğrenci ve velileri yaşanan zulümlerden kurtarmaya davet ediyoruz. Kamuoyuna Saygılarımızla duyurulur.”   

bogazgazetesi.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum