Türk Eğitim Sen'den 60 Bin Öğretmen Atama ve 3600 Ek Gösterge Talebi

Türk Eğitim Sen'den 60 Bin Öğretmen Atama ve 3600 Ek Gösterge Talebi
Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunarak, ücretli binlerce öğretmenin çalıştığını, 2021 yılı içerisinde toplam 60 bin öğretmenin atanması gerektiğini söyledi. Başkan Avan ayrıca 3600 ek göstergenin bir an önce çıkması gerektiğini söyledi.

Gaziantepte binlerce öğretmenin ücretli olarak çalıştığına dikkat çeken Avan, farklı istihdam modellerinin ortadan kaldırılıp tüm öğretmenlere kadro verilmesini istedi. 

Pandemi döneminde sınıf mevcutlarının az olmasının öneminin anlaşıldığını vurgulayan Avan, "Kalabalık sınıflarda eğitim yapılamıyor ve bölünmek zorunda kalmıyor. Bu ülkenin öğretmenleri atanmıyor, sokağa terk ediliyor. Türk Eğitim Sen olarak, bunu yanlış buluyoruz, ülkeyi yönetenlere, Maliye ve MEBe vakit geç olmadan 60 bin öğretmen atayın diyoruz. Atanamayanların çığlığı arşı alayı inletiyor. Artık laf değil, icraat ortaya konulmalı. Devlet yetiştirdiği insana sahip çıkmalı" dedi. 

Başkan Avan, ülke genelinde ücretli öğretmen sayısının 80 binin üzerinde olduğunu kaydederken, "Milli Eğitim Bakanlığının inandırıcı olmayan verilerine göre yaklaşık 130-140 bin boş kadro görünüyor. Şu anda 20 bin öğretmen kadrosu verildi. 20 bin kadronun içerisine girmek isteyenler mülakatlara giriyorlar. 2021 yılı için en az 60 bin öğretmenin atanması gerekiyor. Çünkü bu yıl bu kadar öğretmen ataması yapılırsa problem bir nebze de olsa çözülmüş olur" şeklinde konuştu.

2002 yılından sonra atanamayan öğretmen kavramının ortaya çıktığını hatırlatan Avan, "Okulu bitirmiş ama atanmayı bekleyen 500 bin öğretmen bulunuyor. Bu ülkede bir plansızlığın olduğunun göstergesidir. Ülke geleceğinin teminatı olan çocukları yetiştirmek için öğretmenleri mesleğe hazırlayacaksınız, ancak daha sonra kendi kaderine ve sokağa terk edeceksiniz. Yıllar içerisinde atanmayanlar farklı meslek gruplarını seçmeye başladı" ifadelerini kullandı. 

Avan, 3600 ek göstergenin bir an önce çıkması gerektiğini sözlerine eklerken, "2018 yılında, 3600 ek gösterge verilecek denilmesine rağmen aradan 3 yıl geçmesine rağmen halen çıkarılmıyor. Devletin sözü yere düşmemeli, sözünü tutmalı. Ek gösterge emekli olacak öğretmenlerin ikramiyelerini artırıyor. Şu an itibariyle 3600 ek gösterge verildiğinde emekli olanların maaşları 600-700 lira ve ikramiyeleri ise 25 bin TL artacak. Sisteme göre emekliliği hak eden öğretmen sayısı 200 binleri buluyor. Dolayısıyla ek gösterge çıktığında 200 bin öğretmen emekliliğe ayrılmak isteyecek ve atanamayanlar geleceğe umutla bakacak" ifadelerine yer verdi. 
Sabah

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum