Türk Eğitim Sen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakkında Soruşturma Açılmasını İstedi

Türk Eğitim Sen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakkında Soruşturma Açılmasını İstedi
Kamu-Sen Adana İl temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Durdu Mehmet Girgeç ''Olmayan kararı alınmış gibi gösterip kaymakamlıktan onay alan Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri için soruşturma açılmasını talep ettik'' açıklamasında bulundu. Başkan Girgeç ayrıca ''Soruşturma talebimizi içeren yazımıza yapılacak işlemler konusunda Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapacağı her eylemin takipçisi olacağız'' dedi.

OLMAYAN KARARI ALINMIŞ GİBİ GÖSTERİP KAYMAKAMLIKTAN ONAY ALAN SEYHAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ İÇİN SORUŞTURMA AÇILMASINI TALEP ETTİK!

12 Şubat 2020 tarihinde yapılan ve sendikamızın da bizzat üye olarak katılıp imzaladığı “İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği toplantısında” alınmamış bir kararı, Kaymakamlık makam onayına sunan Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında soruşturma talep ettik. Devletin yönetmenin en belirgin şartı usûl olmalıdır. Zira "Usûl esasa mukaddemdir!” der atalarımız. Burada hem esas hem usul yanlıştır.

1-Makam onayına sunduğunuz toplantıda öyle bir karar kesinlikle ve kesinlikle alınmamıştır! Toplantıya dair konuşma tutanakları da alınan kararları içeren karar metni de dilekçemiz ekinde sunulmuştur! Hal böyleyken Kaymakamlık makamına yanlış bilgi verip onay çıkartmak nasıl bir cezai işlemi gerektirmektedir!

2- Toplantıdan 8 ay sonra; üstelik bütün herkesin başvurularını bağlı bulunduğu adres sınırına göre yaptığı tarihten sonra sizin makama yanlış bilgi vererek olur alma kaygınız neyin kaygısıdır?

3- İki Halk Eğitim Merkezi Müdürünün de soruşturma geçirip birisinin istifa etmek zorunda kaldığı, diğerinin de görevden alındığı Seyhan’da; Halk Eğitim Merkezleri konusunda sorumlu kimdir? Toplantıda alınan kararları kamuoyu ile paylaşma cesaretini gösterebilecek midir?

Halk Eğitim Merkezlerinin bu kadar gündeme geldiği bir dönemde bile olmayan kararı Kaymakamlık makamına onaya sunan sözüm ona “Ben yaptım oldu anlayışının kahramanları” Seyhan İlçemizi yönetemiyor! Şimdi yineliyorum; Seyhan yönetilemiyor! Yazık ediliyor!

Soruşturma talebimizi içeren yazımıza yapılacak işlemler konusunda Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapacağı her eylemin takipçisi olacağız. Diğer taraftan “Yürümemiz değil koşmamız gerekir!” diyen İl Milli Eğitim Müdürümüze; hem ilçelerdeki hem de ilmemdeki ayağına takılan prangalardan kurtulmasını talep ediyoruz. Bu haliyle değil koşmak yürümek bile imkansızdır; geri geri gidildiği görülmek zorundadır!

Durdu Mehmet Girgeç
Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi

 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.