Türk Eğitim Senden, il müdürüne promosyon tepkisi!

Türk Eğitim Senden, il müdürüne promosyon tepkisi!
Türk Eğitim Sen Gaziantep Şubesi, maaş promosyonlarının güncellenmesi ve MEB’in eğitim ve öğretime hazırlık ödeneğini arttırması için Yeşilsu’da açıklama yaptı

Avan, “Temmuz 2022 öncesinde yapılan sözleşmelerle eğitim çalışanlarının eline geçen promosyon ödemeleri çok komik rakamlar haline geldi” ifadelerini kullandı. “Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği de günün koşullarına göre güncellenmeli” çağrısında bulundu.

Promosyon ücretleri güncellenmeli

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Son bir yıllık sürede enflasyon oranında meydana gelen artışla birlikte memur maaşlarında da artış yaşandığını hatırlatan Avan, “2022 yılında memur maaşlarına yaklaşık yüzde 80 civarında artış yapıldı. Memur maaşlarına yapılan artışla birlikte bankalara gönderilen aylık nakit miktarı da aynı oranda arttı. Bu kez Temmuz 2022 öncesinde promosyon anlaşması imzalayan kurum çalışanları mağdur oldu. Sözleşmeler eski maaşlara göre yapılmıştı ve bu da çalışanların promosyon kaybına uğramasına yol açtı. 2022 yılında bankalarla yapılan promosyon anlaşmalarında verilen ücretler hayli yüksek. Hatta son olarak promosyon ücretlerinin 41 bin 500 TL’ye kadar çıktığı kamuoyuna yansıdı. Tüm bu gelişmeler dikkate alındığında, Temmuz 2022 öncesinde ödemesi yapılan promosyon ücretlerinin enflasyon oranı ve memur maaş artışları karşısında değer kaybetmesi, bu anlaşmaların ise uzun yıllar uygulanmaya devam edecek olması nedeniyle promosyon ücretlerinin güncellenmesi ve ekonomik gelişmelere göre artış yapılması gerekiyor” dedi.

Avan, “Emekli promosyon ücretlerinin 10 bin TL’ye yaklaştığı, bankaların emeklileri çekebilmek için promosyon konusunda adeta yarışa girdiği bu dönemde, kamu çalışanlarının promosyon miktarlarının güncellenmesi kararı kurum yöneticilerinin inisiyatifine bırakılmamalı. Eğitim çalışanları olarak; bankalarla yapılan promosyon sözleşmelerinin, 3 ya da 4 yıllık bir süreyi kapsadığı için enflasyon artışı, buna bağlı olarak maaş artışları ya da döviz kurundaki hareketlenmeler ile birlikte güncelliğini yitirdiği inkar edilemez bir gerçekken, MEB’e bağlı tüm il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ve üniversitelerimizin bankalarla yaptıkları promosyon anlaşmalarının revize edilmesini, güncel ekonomik gelişmeler ışığında promosyon ücretlerinin artırılmasına yönelik gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitim çalışanları Gaziantep’te hiçbir bankaya mecbur ve mahkûm değil

Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğünün 2021 yılı mayıs ayında Halk Bankasıyla yaklaşık 33 bin personel adına 4 yıllığına 48 aylık, kişi başına 5 bin 100TL’lik maaş promosyonunun hiçbir anlamının kalmadığını kaydeden Avan, “Artık 3 yıllık promosyonlarda kişi başı promosyon 40 bin TL’yi buldu. Eğitim çalışanları Gaziantep’te hiçbir bankaya mecbur ve mahkûm değil.  Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğünün Halk Bankası A.Ş Şehitkamil Şubesi ile yapılan 4 yıllık maaş promosyon protokolünü derhal feshetmesini bekliyoruz. Bu konuda Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğünü açık ve kapalı tüm tehdit ve şantajlara karşı durmaya davet ediyoruz. Eğitim çalışanlarının haklarının korunması ve iyileştirilmesi için atılacak adımları destekliyor ve takip ediyoruz. Süreç şeffaf bir şekilde yürütülmeli. Yapılacak yeni promosyon anlaşmasında içinde bulunduğumuz 2022 Eylül ayı itibariyle 3 yıllığına kişi başı en az 40 bin TL hedeflenmeli. Yapılacak yeni ihale ve açık arttırmada bankalar eğitim çalışanlarına yaraşır bir rekabet ortaya koymalı” şeklinde konuştu.

 Eğitim öğretime hazırlık ödeneği bir maaş tutarında olmalı

Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, eğitim öğretime hazırlık ödeneği hakkında ise şunları dile getirdi: “1995 yılından bu yana baktığımızda 2022 yılında içinde bulunduğumuz Eylül ayında ödenecek miktar b ni 325 TL’dir. Bu ortalama öğretmen maaşının yüzde 14’ü gibi komik bir rakam. Bu miktar bir öğretmenin sadece bir aylık ulaşım gideridir. Bu miktarı asla kabul etmiyoruz. TÜİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 80,21 oldu. Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği bir maaş tutarında olmalı ve tüm eğitim çalışanlarına ödenmeli.”
gaziantepsabah

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum