Ücretli Öğretmenlere Kadro Bakan'a Soruldu! Kaç kişi kadroya alınacak?

Ücretli Öğretmenlere Kadro Bakan'a Soruldu! Kaç kişi kadroya alınacak?
Ek ders ücreti karşılığı çalışan ücretli öğretmenlerin haklarının iyileştirilmesi ve kadro verilmesine ilişkin soru önergesi Meclise sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıda belirtilen sorularımın, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98 ve TBMM İç Tüzüğünün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygıyla talep ederim. 06.04.2022 Av. Mahmut Tanal İstanbul Milletvekili 

Bakanlığınıza bağlı kuruluşlarda ek ders ücreti karşılığı çalıştırılan ücretli öğretmenlerle ilgili olarak; 

1. İşbu önerge tarihi itibariyle Bakanlığınıza bağlı okullarda ek ders ücreti karşılığı görev yapan kaç öğretmen vardır? 

2. Bakanlığınız bünyesinde ek ders ücreti karşılığı çalışan öğretmenler haftada en fazla kaç saat ders verebilmektedir? Bakanlığınızca, ek ders ücreti karşılığı çalışan öğretmenlere saatlik ne kadar ders ücreti ödenmektedir? 

3. Ek ders ücreti karşılığı çalışan öğretmenlerin bir ayda en fazla takriben 3.000-TL kazandığı, sigorta primlerinin eksik yatırıldığı iddiaları doğru mudur? Şayet doğru gerekçesi nedir? Bakanlığınız bünyesinde kadrolu olarak öğretmenlik yapan vatandaşlarımızla ek ders ücreti karşılığı çalışan öğretmen vatandaşlarımız arasında fahiş oranda ücret farkının olması Anayasamızda düzenlenen eşitlik ilkesine aykırılık teşkil etmiyor mu? 

4. Ek ders ücreti karşılığı çalışan öğretmenlere ödenen ücretin Bakanlığınız bünyesinde kadrolu olarak çalışan öğretmenlere ödenen maaş ile eşitlenmesine ilişkin bir çalışma yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman yapılacaktır? Şayet yapılmayacaksa gerekçesi nedir? 

5. Bakanlığınızca, ek ders ücreti karşılığı çalışan öğretmenlerin kadroya alınmasına ilişkin bir çalışma yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman yapılacaktır? Ek ders ücreti karşılığı çalışan öğretmenlerden kaç kişi kadroya alınacaktır? Şayet ücretli öğretmenlerin kadroya alınmasına ilişkin bir çalışma yapılmayacaksa gerekçesi nedir? 

6. Bakanlığınız bünyesinde ek ders ücreti karşılığı çalışan öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışma yapılacak mıdır? Yapılacaksa nasıl personellerin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışma yapılacak mıdır? Şayet yapılacaksa ne zaman ve nasıl bir çalışma yapılacaktır? Şayet Bakanlığınızca böyle bir çalışma planlanmıyorsa asgari ücretin dahi altında ücretle çalışmak zorunda bırakılan ek ders ücreti karşılığı çalışan öğretmenlerin mağduriyetleri nasıl giderilecektir? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
18 Yorum