Ücretli öğretmenlerin maaşı 2022 de ne kadar artacak? İşte ücretli öğretmenlerin ek ders ücreti hesabı..

Ücretli öğretmenlerin maaşı 2022 de ne kadar artacak? İşte ücretli öğretmenlerin ek ders ücreti hesabı..
Ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin alacağı ücret net olarak ne kadar zamlandı? Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjde olarak duyurduğu her 5 ders için ilave bir saat ek ders ödemesinin miktarı nasıl hesaplanır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmenlere ve usta öğreticiler ile Kur'an kurslarında görevlendirilen öğreticilere her 5 ders için ilave 1 saat ek ders ödemesi yapacağız.'' dedi.

Erdoğan "Her 5 ders için ilave bir saat ek ders ödemesi yapacağız. Haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 bin 400 TL'den 5 bin 740 liraya yükselmektedir. 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 liraya çıkmaktadır." dedi.

NOT: Bugün itibariyle bir ek ders ücreti gündüz öğretimi için yüzde 20 gelir vergisiyle 37,36 TL, yarı yıl, gece, Cumartesi- Pazar günlerinde yapılan ek dersler için  ise yüzde 20 gelir vergisiyle net 40,03 TL'dir.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders saatlerine İlişkin Kararın 9. maddesinde Ders ücreti karşılığı görevlendirmeye yer verilmiştir. Maddede yapılan belirlemeye göre resmi görevi bulunmayanlara haftada 30 saate kadar ek ders ücreti verilebilmektedir. 

Diğer taraftan, Kararın 11. maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

"Hazırlık ve planlama görevi
MADDE 11- (1) Bu Kararın 10 uncu maddesinde sayılanlar hariç, müdür yetkili öğretmenler dâhil, her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli öğretmenlere,haftada 3 saati geçmemek üzere Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda aylık ve ücret karşılığı fiilen okuttukları her 10 saat ders için 1 saat daha hazırlık ve planlama görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenir."

Bu hüküm gereğince her 10 saat karşılığı bir saat ek ders verilmektedir. 

Dolaysıyla daha önce 10 saate karşılık bir saat ilave ek ders verilirken bu durum 5 saate karşılık bir saat ilave ek ders olarak değiştirilmektedir. 

Haftada ful ekders alan yani 30 saati dersi alan bir öğretmen için bu ilave olarak 3 ek derse karşılık gelmektedir.

Gündüz öğretiminde bu tutar aylık olarak;

Net ek ders ücreti* 3 saat* 4 hafta

=37,36*3* 4= 448 TL anlamına gelmektedir. 

BU GECEYE VEYA YARIN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILACAK

Ayrıca şunu belirmek istiyoruz. Düzenleme sadece ek ders karşılığı çalışan öğretmenleri kapsıyor görünmektedirç. Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler için bir şey söylenmemiştir. Muhtemelen bu geceki Resmi Gazetede, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders saatlerine İlişkin Kararın 9 veya 11. maddelerinde değişiklik yapılacaktır.
Gazetememur.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.