Ücretli öğretmenlerin sorunları TBMM'ye taşındı

Ücretli öğretmenlerin sorunları TBMM'ye taşındı
İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmasında ücretli öğretmenlerin sorunlarını dile getirdi.

SİBEL ÖZDEMİR (İstanbul) – Sayın Başkan, dün de dikkat çektiğim gibi, halkımızın çözüm bekleyen temel sorunları Meclis gündemine getirilmemektedir. Bunlardan en önemlisi eğitim sistemimizdeki sorunlar. Öğrenciler, aileler, öğretmenler ve eğitim camiasının hiçbir bileşeni mutlu ve huzurlu değildir. Kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmen ayrımının devam etmesi ciddi mağduriyetlere yol açmaktadır.

Bir ücretli öğretmenimizin tarafıma ilettiği üzere, evinin öğretmenlik yaptığı okula mesafesi 65 kilometre, gidiş-dönüş her gün dört saati yolda geçiyor ve ayda 580 lira sadece yol parasına veriyor. Ayda verdiği yüz yirmi saat ders için aldığı ücret 1.900 lirayı geçmiyor. Sigortası tam yatırılmıyor ve zorla tutturulan nöbetin ücreti de ödenmiyor.

Öğretmenlerimizin bizlere ilettiği bu eşitsiz, adaletsiz ve sorunlu kadro ayrımının çözülmesi konusunu Millî Eğitim Bakanlığının ve özellikle de Meclisteki ilgili Millî Eğitim Komisyonu Başkan ve üyelerinin dikkatine sunuyor ve bu konuda hızla bir çalışma yapılması ihtiyacını iletiyorum.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum