Unvanlarına göre akademik personel emekli maaş 2021 emekli ikramiyesi

Unvanlarına göre akademik personel emekli maaş 2021 emekli ikramiyesi
Unvanlarına göre 2021 Ocak-Temmuz dönemi akademik personel emekli maaş ve ikramiyesi ne kadar? Üniversitelerde görev yapan Rektör, Dekan, Araştırma Görevlisi, Profesör, Yüksekokul Müdürü, Doçent, Doktor Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi 2021 yılında emekli olduklarında emekli maaşı ve 2021 emekli ikramiyesi ne kadar olacak? 2021 yılı ilk yarısında Akademik personelin emeklilik hakları nasıl? Emekli akademisyen maaşı 2021 de kaç lira? Akademik personel emekli maaşları 2021 hesaplaması nasıl? Emekli profesö

Akademik personele 2021 ilk yarısında ne kadar emekli maaş ve ikramiyesi ödenecek? 2021 yılı ikinci altı ayında emekli olacak akademik personele unvanlarına göre (Rektör, Dekan, Yüksekokul Müdürü, Profesör, Doçent, Doktor Öğretim Üyesi, Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi) ve 40 yıl çalışması durumunda ne kadar emekli maaş ve emekli ikramiyesi ödeneceğine dair tablo haberimizde sunulmuştur.

T.C. Emekli Sandığı Kanununa tabi olarak üniversitelerde görev yapan akademik personelin emeklilik hakları, aynı kanuna tabi Devlet memurlarının emeklilik haklarıyla benzer şekilde hesaplanıyor.

15 Ekim 2008 tarihinden önce T.C. Emekli Sandığı iştirakçisi olarak herhangi bir görev almış olanlardan akademik kadrolarda görev yapalar hakkında emekli maaş ve ikramiye hesabı yapılırken aşağıdaki unsurlar (birkaçı veya tamamı) dikkate alınmaktadır.

2021’DE AKADEMİK PERSONELİN EMEKLİ MAAŞ VE İKRAMİYE MİKTARI

İlgili akademik personelin;

-Emekli keseneğine esas derece/kademe göstergesi.

-Unvan itibariyle hak kazandığı ek göstergesi.

-Kıdem yılı (en çok 25 yıl olmak üzere tam yıl), ikramiye yılı (tam yıl) ve fiili hizmet süresi (yıl/ay).

-Ek göstergesi itibariyle esas alınan en yüksek Devlet memuru aylığı oranı.

-Unvan itibariyle hak kazandığı makam ve temsil / görev tazminatı göstergeleri.

2021 yılının ilk yarısında akademik personel emekli maaş ve ikramiyesi

Emekli aylığı bağlanabilmesi için gerekli gerekli yaş ve hizmet süresi şartlarını her ikisini de tamamlayan akademik personel, emekli maaşı ve emekli ikramiyesi almaya hak kazanmaktadır.

Bu itibarla, akademik personelden kazanılmış hak aylık seviyesi ile emekli keseneğine esas seviyesi 1/4 ve hizmet süresi 40 tam yıl olanlardan; emekli durumda bulunanların emekli maaş miktarı ile 15 Haziran 2021 tarihinden önce emekli olacakların emekli ikramiyesi ve emekli maaşı miktarları konusunda hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Tablo, 15 Ekim 2008 tarihinden önce Emekli Sandığı Kanununa tabi bir göreve başlamış olan akademik personel emeklilerine ilişkin bilgiler içermektedir. 

*Emekli aylığının %4 oranındaki ek ödemeler hesaplamaya dahil edilmiştir.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum