Uzman öğretmenlik sınavı, Meclis gündeminde!

Uzman öğretmenlik sınavı, Meclis gündeminde!
Öğretmenlerin ‘uzman öğretmen’ olabilmeleri için yeniden sınava tabi tutulmalarının gerekçelerinin açıklanması isteyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Uzman öğretmen olabilmek için adayların sınava tabi tutulmasını, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde, “Öğretmenlerin uzman öğretmen olabilmek için yeniden sınava tabi tutulmalarına neden ihtiyaç duyulmuştur? Mevcut sistemde görev alan uzman öğretmen sayısı ne kadardır? Kaç adet uzman öğretmen kadrosu bulunmaktadır? Uzman öğretmen kadroları toplam kadroya oranlandığında norm kadronun ne kadarı için planlanmıştır?” şeklindeki sorularının yanıtlanmasını istedi.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 3 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun “Öğretmenlik Kariyer Basamakları” başlıklı fıkrasına atıfta bulunarak, “Aday öğretmenlik dâhil öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunanlardan; Mesleki gelişime yönelik 180 saatten az olmamak üzere düzenlenen Uzman Öğretmenlik Eğitim Programını tamamlamış olan, Mesleki gelişim alanlarında uzman öğretmenlik için öngörülen asgari çalışmaları tamamlamış olan, Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmayan, öğretmenler uzman öğretmen unvanı için yapılan yazılı sınava başvuruda bulunabilir” ifadesini kullandı

SINAVDA EN AZ 70 PUAN ALANLAR UZMAN ÖĞRETMEN OLABİLİYOR

Bakan Özer, aynı kanun maddesinde “Uzman öğretmen unvanı için yapılan yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılır. Yazılı sınavda başarılı olanlara uzman öğretmen sertifikası düzenlenir.” Hükmünün yer aldığına da dikkat çekti.

KONTENJAN SINIRLAMASI YOK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilgili kanun maddesi kapsamında, öğretmenlerden uzman öğretmen unvanı için aranan şartları taşıyanların, uzman öğretmen unvanı için yapılan yazılı sınava başvurabildiğini ve yazılı sınavda 70 ve üzerinde puan almaları hâlinde kontenjan sınırlaması olmaksızın uzman öğretmen unvanı alabildiklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, resmi okul ve kurumlarda 75 bin 433 uzman öğretmen bulunduğunu da ifade etti.
medyaege

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.