Uzmanlık sınavına girmeyen binlerce öğretmen telafi sınavı bekliyor!

Uzmanlık sınavına girmeyen binlerce öğretmen telafi sınavı bekliyor!
Uzman ve Başöğretmen sınavlarına giremeyen öğretmenler için telafi sınavı yapılacak mı? Millî Eğitim Bakanlığının kariyer sınavına girmeye hak kazanıp sistem arızasından dolayı sınava giriş belgesi çıkmayan mağdur öğretmenler, yaşadıkları mağduriyeti Millî Gazete’ye anlattı.

Sınav giriş belgesine ulaşamadığı için aylardır hazırlandıkları sınava giremeyen binlerce öğretmen, yaşadıkları mağduriyetin acilen giderilmesini bekliyor. 

Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) kariyer sınavlarına aylarca hazırlık yapan fakat MEB sistemindeki aksaklık sebebiyle sınava giriş belgelerine erişemedikleri için sınava giremeyen binlerce öğretmen mağdur duruma düştü. Eğitim videolarıyla aylarca sınava hazırlanan, bütün eğitimleri eksiksiz tamamlayan, tüm başvuru şartlarını taşıyıp uzman öğretmenlik sınavına başvuran ancak Millî Eğitim Bakanlığı sistemindeki hata nedeniyle sınava giremeyen mağdur öğretmenler, sorunun çözülmesini bekliyor. Acilen telafi sınavı yapılmasını isteyen mağdur öğretmenler, Millî Gazete’ye özel açıklamalarda bulundular.

KAYITLARI ONAYLANDI AMA SINAV GİRİŞ BELGESİNE ULAŞAMADILAR

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
Millî Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan mağdur bir öğretmen durumu şu sözlerle özetledi. “Millî Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu kariyer basamakları sınavı 3 aşamalı bir başvuru şeklinde yapıldı. 1. aşama Millî Eğitim Bakanlığının MEBBİS sistemi üzerinden müracaat ve evrak teslimi. 2.aşama ders notlarını içeren videoların izlenmesi ve onay. 2. aşamadan sonra bu işlemleri tamamlayanların değerlendirmeleri yapılmış okul, ilçe ve il onayları yapılmış olup bu süreç  tamamlandı. Bu işlemlerin tümü MEBBİS kayıtlarında mevcuttur. Bu işlemden sonra bakanlık tarafından oluşturulan bir link ile e-Devlet sistemi üzerinden bireysel başvuru yapılması istendi. Link aracılığı ile yapılan müracaatlarda binlerce öğretmen başvuru yaptığı halde Millî Eğitim Bakanlığının sistemine düşmemiş ve başvuru yapılmamış kabul edildi. Binlerce öğretmen sınava giriş belgesine ulaşamadığı için sınava katılamamışlardır. Bu da ciddi mağduriyetlere sebep olmuştur.”

TELAFİ SINAVI YAPILMASI ZARURİDİR
Binlerce meslektaşıyla birlikte, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından telafi sınavı yapılmasını beklediklerini belirten mağdur öğretmen, “Bu konu sınavdan önce Millî Eğitim Bakanlığına iletilmiş, mağdur öğretmenlerin yedek salonlarda sınava alınmaları bu mağduriyeti giderebilecek-ken bu yapılmadı ve hâlâ MEB’in oluşturduğu linkten dolayı öğretmenlerin mağdur olduğu gerçeği kabul edilmemektedir. Öğretmenlerin son link başvurularını yaptığı log kayıtlarında mevcut olduğu halde dilekçe ile müracaat eden tüm öğretmenlere müracaat yapmadıklarına dair aynı cevap verilmektedir. Mağdur olan ve Bakanlığın oluşturduğu linkten önceki şartları yerine getiren tüm öğretmenlere yönelik bir telafi sınavı yapılması zaruridir. Link başvurusunu yapıp kayıt altına alan ve buna rağmen sınav giriş belgesi çıkmayan öğretmenimizin ismi saklı kalmak kaydıyla belgesini size iletiyorum, bu bile linkin hata verdiğini açıkça ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

YÜZBİNLERCE ÖĞRETMEN BAŞVURDU
14 Şubat 2022 tarihinde yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla birlikte Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenlik Kariyer Basamakları uygulaması başlatılmıştı. Başöğretmen ve uzman öğretmenlik unvanını kazanmak isteyen öğretmenler bir dizi eğitimlere katıldı. Temmuz ayında başlayan eğitimler Eylül ayında tamamlandı ve öğretmenler aldıkları eğitimlerden sınava tabi tutuldu. 19 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşen ve sonuçları 12 Aralık 2022’de açıklanması beklenen sınavda başarılı olan öğretmenlerin maaşlarında artış yapılacağı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına göre, sınava 614 bin 446 bin başvuru olurken yüksek lisans ve doktora yapmış olan 90 bine yakın öğretmen ise sınavdan muaf tutuldu.

milligazete

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.