Validen il milli eğitim müdürüne çağrı

Validen il milli eğitim müdürüne çağrı
İnşaat sektöründe yaşanan ekonomik kriz ilimizde yapımına başlanacak okulları da vurdu. İlimizdeki okul inşaatlarından 27’sinden 14’ünün ihalesi devam ederken 13’ünün tasfiye kanunundan yararlanması ön görülüyor

İlimizde mevcut şartlara cevap vermeyen okulları iyileştirmek adına inşaat çalışmalarına başlanması kararı alındı. Ancak dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz inşaat sektörüne de yansıdı. Durum böyle olunca ilimizdeki okul inşaatlarında aksaklık yaşandı.

Konu hakkında açıklama yapan Vali Salih Ayhan, “Okul inşaatlarında 1 yıldır ağır aksak gidiyoruz. Ağır aksak derken de piyasayı görüyorsunuz. 27 okul ihalesinin nerdeyse 14’u devam ediyor. 13 tanesi tasfiye kanunundan yararlanacak gibi görülüyor. Dolayısıyla Çevre Şehircilik il müdürlüğümüz, Özel İdare başta olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve belediyemizin bu duruma çok ciddi sahip çıkmalarını istiyorum. Bu konuda Çevre şehircilik fiyatlandırma ve metrajlandırma konusunda piyasa ki güncel fiyatların rayici dikkate alması konusunda gerekli şeylerin yapılmasını istiyorum. İlçelerimizde Yakupoğlan, Divriği’deki okullarımız, Kurtalapa’daki okullarımız öncelikli olmalı. Merkezimiz de TOKİ bitmek üzere. Bir sıkıntı gözükmüyor. Bayram sonrası mutlak surette ilçelerimizdeki inşaatlara başlanması gerekiyor. 5 ay içerisinde de güçlü bir yapı ile bitirilmesi lazım” ifadelerini kullandı.  
bizimsivas.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.