Valiliğin öğretmenlere çağrı merkezi görevine tepki!

Valiliğin öğretmenlere çağrı merkezi görevine tepki!
Valiliğin, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Sağlık Branşında görev yapan Öğretmenlerin “KAMU HASTANELERİ HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI ÇAĞRI MERKEZİNE” görevlendirilmesine ilişkin oluruna Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç'ten tepki geldi.

EĞİTİM ÖNEMLİ DEĞİL; ÖĞRETMEN ÇAĞRI MERKEZİNE!

Yatıyor dediler, tatilde dediler, filyasyon ekibindesin saha incelemesi yap dediler yetmedi çalışan anneler için bakıcı rolü verdiler, başka ne diyecekler diye bekliyorduk, gecikmediler; çağrı merkezine görevlendirdiler!

Adana’da, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizde   (Sağlık Meslek Liselerimizde) Sağlık Branşında görev yapan Öğretmenlerimizin kurumlarına, üzerlerinde ders yükü olmasına rağmen “KAMU HASTANELERİ HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI ÇAĞRI MERKEZİNE” görevlendirildiğini dair Valilik makamına ait olur yazısı gönderildi.

Öncelikle, öğretmeninin bu şekilde görevlendirilmesine izin vermeyeceğine inandığımız Milli Eğitim Bakanlığını ve böyle bir görevlendirmeden haberdar olmasına rağmen; Milli Eğitim Bakanlığına mı, İçişleri Bakanlığına mı yoksa Sağlık Bakanlığına mı bağlı olduğuna karar vermekte zorlandığım Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü göreve davet ediyorum. Öğretmenlerimiz hangi bakanlığa bağlıdır; görev ve sorumlulukları nedir?

Okullarımızda salgın sebebiyle yüz yüze eğimin yapılamadığı, Öğretmenlerimizinse tüm gayretleriyle uzaktan eğitim sürecine devam ettiği şu günlerde, “Sen uzaktan eğitimi yapma, gel çağrı merkezinde görevlendirildin!” demek kabul edilebilir bir görevlendirme değildir!

Öğretmenin görevi öğretmenlik değilse o halde nedir? Süreç ne olursa olsun eğitim ikinci plana atılamaz! Unutulmasın ki tatil değil uzaktan eğitimdeyiz!

Çağrı Merkezlerine görevlendirilen her öğretmenimizin; devam etmekte olan uzaktan eğitimle öğrencilerine öğretmenlik yapması önemsiz bir eylem midir? 

Kamu okullarında kamu görevlisi olarak görev yapan öğretmenlerimiz için “Ne iş olursa yapar!” yaklaşımında bulunmak yanlıştır ve kabul edilmesi mümkün değildir!

Öğretmeni birer emir eri gibi görmek, onların da bir anne, baba; eş ya da evlat olduğunu unutmak ya da onların da farklı rollerinin olduğunu görmemek öğretmenlik mesleği itibarını tamamen bitirmek demektir.

Öğretmenlerimiz, öğrencileriyle de velileriyle de ilgileniyor; dersler anlatılıyor, gerekli rehberlik işleri yapılıyor! Farkından olun, eğitim yüz yüze yapılmıyor ama devam ediyor! 

Hal böyleyken devam eden bir eğitim sürecini görmemek sadece öğretmenlerimize yapılacak bir haksızlık değil aynı zamanda her öğrencinin vebaline de girmek demektir!

Yapılan bu görevlendirmeyle, sağlık meslek liselerimizde eğitim öğretimin durdurulmasını kabul etmiyor, öğretmenlerimize yapılan görevlendirmenin iptal edilerek uzaktan eğitimin devam edilmesini talep ediyoruz!

Durdu Mehmet Girgeç
Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum