Velilerden öğretmene suçlama! İddialar dehşete düşürdü

Velilerden öğretmene suçlama! İddialar dehşete düşürdü
Söke’de Fahrettin Uyguntüzel İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Ş.B.’nin öğretmeni F.E. tarafından darp edildiği öne sürüldü. Küçük çocuğun annesi Ayşegül B, öğretmenden şikayetçi oldu. Ayşegül B., öğretmen hakkındaki iddiaların ilk olmadığını söyleyerek, “Müfettişlerin geldiği günün ertesi günü öğretmen tarafından benim evladıma darp uygulandı” dedi.

Aydın’ın Söke ilçesinden gelen iddialar dehşete düşürdü. Fahrettin Uyguntüzel İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Ş.B.’nin öğretmeni F.E'nin şiddetine maruz kaldığı iddia edildi. Oğlunun darp edildiğini öne süren Ayşegül B. şikayetçi oldu. Darp raporu alan Ayşegül B., öğretmen F.E. hakkındaki iddiaların yeni olmadığını, daha önce de benzer şikayetlerin geldiğini öne sürdü.

“SENE BAŞINDAN BU YANA SORUN YAŞIYORUZ”
Ayşegül B., “Sene başından bu yana oğlumun sınıf öğretmeni, benim oğlum ve diğer velilerin çocuklarıyla sürekli sorun yaşayan bir öğretmen. Biz bu durumdan sıkıldığımız için Söke ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe vererek şikayetçi olduk fakat bu süreç çok uzatıldı” dedi.

“MÜFETTİŞLERDEN SONRA DARP EDİLDİ”
Öğretmenle ilgili şikayetleri incelemek için okula müfettiş geldiğini söyleyen Ayşegül B., “Okula birkaç gün önce müfettiş gelerek çocukların ifadesini aldı fakat henüz bir sonuca varılmış değil. Müfettişlerin geldiği günün ertesi günü öğretmen tarafından benim evladıma darp uygulandı” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUĞUMUN GÖZÜ MORDU”
Çocuğunun gözünün morardığını dile getiren Ayşegül B., “Çocuğumun gözü mor durumdaydı ve tırnak izleri vardı. Öğretmenin gerekçesi ise 23 Nisan çalışmaları esnasında oğlum öğretmenden izinsiz okul zili çalınca çantasını almaya gitmiş” şeklinde konuştu.

“SESİMİZİ DUYSUNLAR”
Öğretmen F.E.’nin görevine devam ettiğini söyleyen Ayşegül B. yetkililere seslendi. Ayşegül B., “Ben çocuğumu daha fazla bekletmeyerek o gün oğlumu Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne götürüp darp raporu alıp emniyete giderek şikayetçi oldum. Cuma günü ise Söke Kaymakamlığı’na giderek gerekçi dilekçelerimi verdim. CİMER’e şikayette bulundum imkanlarım doğrultusunda öğretmenden şikayetçi oldum. Benim evladım Cuma gününden bu yana okula gitmiyor fakat öğretmen bir şey yokmuş gibi elini kolunu sallayarak görevine devam ediyor. Yetkililere buradan sesleniyoruz. Bir an önce sesimizi duyarak bizlere yardımcı olsunlar” dedi.

“WHATSAPP’TAN TEHDİT ETTİ”
Bir diğer veli Nermin K. da çocuğunun öğretmeni F.E. tarafından darp edildiğini söyledi. Şikayetçi olduktan sonra F.E.’nin WhatsApp’tan tehdit mesajları attığını iddia eden Nermin K., “Sınıf öğretmeni benim oğlumun da başına vurmuştu fakat ortada görünen büyük bir şey olmadığından dolayı gidip darp raporu almadım. Fakat Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gerekli şikayeti yaptım. Şikayet sonrasında öğretmen tarafından hiçbir ılımlı yaklaşım olmadı. Bizlerle hiçbir şekilde muhatap olmayıp telefon ve mesajlarımıza cevap vermedi. Soruşturmanın sonunda ise WhatsApp’tan bize tehdit de bulundu. ‘Benim hakkımda milli eğitime şikayette bulunanları savcılığa şikayet edeceğim’ şeklinde mesaj attı. Bulunabilir, bu da onun en doğal hakkı. Biz nasıl çocuklarımızın hakkını arıyorsak kendisi de istediği yere şikayette bulunabilir. Bizim kimseyle kişisel bir sorunumuz söz konusu olamaz. Temel eğitim çok önemli. Evlatlarımız temel eğitim almadıkları taktirde bu çocuklardan hiçbir şey bekleyemeyiz. Çocuklar sürekli okula endişe ve korku içerisinde geliyorlar” ifadelerini kullandı.

mansetaydin.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.