Yine kayıt parası, veliler isyanda!

Yine kayıt parası, veliler isyanda!
Okulların açılmasına 1 aydan biraz fazla bir zaman var. Kayıtlar başladı. Kayıt parası yine gündemde. Veliler yine isyanda. İşte o isyanlardan biri;

“Çevremdeki çoğu kişinin yaptığı gibi ben de çocuğumun iyi bir eğitim alması için adresimi Yahya Kaptan’a taşıdım ve Edebali Ortaokuluna kayıt yaptırmaya gittim. Belgeleri hazırladım, okul müdürüne teslim ettim. Buraya kadar sıkıntı yok, sıkıntı okul aile birliğine bağış konusunda.

BAĞIŞ YOKSA KAYIT DA YOK!
Müdür bey bana “Ne kadar bağışta bulunabilirsin?” diye sordu. Ben de “1000 lira” dedim. Müdür bey “az” dedi, 6 bin lira yatırmamı söyledi, yatırmazsa kayıt yaptıramayacağımı ifade etti. “En çok bağış yapanın çocuğunu kayıt yaparım, okulun menfaatini düşünürüm” dedi.

“ZORUNDA DEĞİLSİNİZ AMA…”
Okuldan ayrıldıktan sonra ilçe milli eğitim müdürlüğüne gittim, durumu izah ettim. Bana bağış yapmak zorunda olmadığımı, fakat müdürün de araştırma yapma hakkı olduğunu söylediler. Peki bu ekonomik krizde ben asgari ücretle çalışan bir kişi olarak 6 bin lira bağışta bulunursam o ay nasıl yaşarım?
 
BİR DÖNEMDE 2 MİLYON LİRA
‘Bu fiyatı kimseye söyleme’ diyorlar ama biraz araştırma yaptım: 8 bin, 10 bin, 12 bin lira istenen veliler de olmuş. Ortalama 600 kişiye yakın kayıt yapıyorlar. Yarısından ortalama 6 bin lira almış olsalar, toplamda yaklaşık 2 milyon lira eder. Rakamın büyüklüğünü görüyor musunuz?”

enkocaeli.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum