Ziya SELÇUK’a Önemli Çağrı; Sayın Bakan Kul Hakkıdır, YAPMA!

Ziya SELÇUK’a Önemli Çağrı; Sayın Bakan Kul Hakkıdır, YAPMA!
Eşit Haklar Sendikası Genel Başkan Ahmet YILDIZ’dan Bakan Ziya SELÇUK’a Önemli Çağrı; Sayın Bakan Kul Hakkıdır, YAPMA!

Sayın Ziya Selçuk Milli Eğitim Bakanı olarak göreve başladığı ilk aylarında torpil maddesi olarak bilinen ve çalışanlar arasında sıkça şikayet konusu olan 657 Sayılı Kanununun 76. Maddesini çalıştırmayacağını söylemiş, masasında atama bekleyen bazı isimleri geri göndererek bakanlık çalışanlarına büyük umut aşılamıştı. Kısacası bu haksız ve de hukuksuz atamaları yapmayarak gündem olmuştu. Artık 76. Maddeden atama yapılmayacaktı. Bir umut rüzgârı biranda tüm bakanlık (merkez ve taşra) teşkilatını sardı. Çok geçmeden 76. Madde yine gündeme geldi, bu kez gündem ‘atama’ idi.

Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye’nin kapsayıcı olarak en büyük bakanlığıdır,  bakanlığın işleyişinden de fevkalade haberdarım. Dile kolay 23 yılım bu bakanlığa hizmet yaparak geçti ve de geçiyor. Bakanın tüm ipleri eline alması epeyce zaman alıyor, hatta geçmiş zaman bazı bakanlar bakanlığın işleyişi içine bile sokulmadılar. Belki de iyi niyetle bakanlık yapacaklarını düşündüler ancak bakanlıkta dönen hukuksuzluklar ve kul hakkına girmeler farkında olmasalar bile kendi dönemlerindeki günah tabelasına isimleri çoktan yazılmıştı.    

Günah tabelasını oluşturanların etkisi her dönem oldu ve maalesef oluyor. Sınavsız şube müdürü atamaları, sayman atamaları, müdür atamaları, müdür yardımcısı atamaları…   Liste uzar gider. Saydığım ve sayamadığım birçok kadroya zikredilen madde kapsamında sıkça sınavsız atama yapılmaktadır. Her bir atamanın etrafında dönen hikâyeler, etkilenen çalışanlar ve yitip giden umutlar.

Bu haksızlığa dur diyecek tek makam varsa o da Milli Eğitim Bakanının kendisidir. Her dönem emeklilik, istifa, ölüm vb. durumlar sebebiyle her kademede mutlaka boşluklar oluşur. Bu münhal kadrolara 5442 sayılı Kanun’la gayet tabii geçici görevlendirmeler yapılarak geçiştirmek mümkün. Biriken ihtiyaçlar gerek görevde yükselme olsun gerekse unvan değişikliği sınavı olsun açılır, yapılır ve sonuçlanır. Zaten Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmelikleri mevcut üstelik çalıştırılmasında da hiçbir sakınca yok. Kimsenin günahına girmeye ne gerek var?

Özellikle sayman kadrolarına yapılan haksız atamalar ayyuka çıkmış durumda. 14 üncü yılına girdik hala bu kadroya yönelik herhangi bir görevde yükselme sınavı açılmış değil, sınava girmek isteyenlerin sabır taşları çatladı.

Sayın bakana buradan çağrımdır lütfen ama lütfen başta sayman kadrolarına olmak üzere diğer kadrolara sınavsız atama yapmayın bu bir kul hakkıdır ve de çok çetin bir haktır, yapmayın!  

Ahmet YILDIZ/Genel Başkan

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum