10 gün boyunca araç satışları duracak

10 gün boyunca araç satışları duracak
İlk kez bir matrah düzenlemesi 10 gün öncesinden duyurulduğu için 1 Aralık 2022 tarihine kadar araç satışları duracak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) temsilcileriyle bir araya geldi. OYDER Başkanı Altuğ Erciş ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı görüşmede sektöre ilişkin fikir alışverişinde bulunurken, otomobildeki matrah düzenlemesi de gündeme geldi.

Bakan Nebati tarafından kamuoyuna resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, Devlerin resmi ajansı Anadolu Ajansı, görüşme sırasında otomobilde matrah düzenlemesinde son aşamaya gelindiğini ve uygulamanın 1 Aralık itibarıyla hayata geçirileceğini söylediğini belirtti. Anadolu Ajansında yer alan bu haberin Bakanlığın bilgisi dışında yapılmış olması mümkün görünmemektedir.

- Matrah düzenlemesi ilk kez 10 gün öncesinden duyruluyor

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 
Diğer taraftan bir matrah düzenlemesi ilk kez 10 gün öncesinden kamuoyuna duyurulmaktadır.  Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt bir soruya verdiği cevapta, açıklamayı yadırgayarak "Detayları bilmemekle birlikte, bugune kadar yapılan matrah güncellemelerinde önceden bir tarih verilmemisti, uygulamanın baslayacağı günüm akşamı duyurulmuştu. O nedenle biz de haberleri okuyunca şaşırdık. Önceden tarih verildiği durumlarda, araç almayı düşünen vatandaşların bir beklenti içerisine girmedurumu söz konusu olacağından, bugüne kadar bu şekilde önceden tarih verilerek bir güncelleme yapılmamıştı" dedi.

- Otomobil sektörü, matrah düzenlemesi haberinden dolayı 10 gün boyunca duracak
Uzunca bir süredir konuşulan düzenlemenin araç fiyatları üzerindeki etkisi merak ediliyor. Matrah düzenlemesi geniş çaplı olursa bazı araçların fiyatları düşebilir ama küçük çaplı bir değişiklik olursa çok az bir etkilenme olacaktır.

Otomobile dair yazılarıyla bilinen Emre Özpeynirci "Şaşkınım çünkü ilk kez matrah güncellemesi için tarih veriliyor. 10 gün tüm sektör duracak, alımlar sarkacak. Umarım 1 Aralık'ta dağ fare doğurmaz" dedi.

Araç fiyatlarının düşeceği beklentisi için olan tüketicilerden dolayı 10 gün boyunca tüm araç satışları duracaktır.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.