2023 yılı için yeniden değerleme oranı Resmi Gazete'de açıklandı! Vergi ve harçlara yüzde 122 zam..

2023 yılı için yeniden değerleme oranı Resmi Gazete'de açıklandı! Vergi ve harçlara yüzde 122 zam..
Yeniden değerleme oranı Resmi Gazetede yayımlandı. Yeniden değerleme oranının yer aldığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 2023 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 olarak uygulanacak.

Ekim ayı üretici enflasyonu verilerinin açıklanmasıyla, 2023 yılı için vergi, ceza ve harçlarda artış yapılırken esas alınacak yeniden değerleme oranı da belli olmuştu. TÜİK'in açıklamasına göre yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 olarak çıkmıştı. Tüm piyasalar bu oranının Cumhurbaşkanlığnca daha düşük bir oran olarak belirleneceğini bekliyordu. Ancak  24 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Vergi Usul Kanunu Tebliğine göre, yeniden değerleme oranı, yüzde 122,93 olarak uygulanacak.

Yeniden değerleme oranı ceza, harç ve bazı vergilerdeki 2023 yılındaki artış oranını etkiliyor.

Yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 oldu
Yeniden değerleme oranının yer aldığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 542 nolu tebliği de 24 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

TEBLİĞ

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ

(SIRA NO: 542)

Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasına göre, yeniden değerleme oranı, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayında (Ekim ayı dâhil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olup, bu oranın Hazine ve Maliye Bakanlığınca Resmî Gazete ile ilan edilmesi gerekmektedir.

Bu hüküm uyarınca yeniden değerleme oranı 2022 yılı için % 122,93 (yüz yirmi iki virgül doksan üç) olarak tespit edilmiştir.

Öte yandan, bu konuda daha önce yayımlanmış olan Tebliğler de yürürlükte bulunmaktadır.

Tebliğ olunur.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.