Ali Yalçın'dan memur maaşları için açıklama!

Ali Yalçın'dan  memur maaşları için açıklama!
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Yalçın, enflasyonun alım gücünün düşürmemesi için eşel mobil şart olduğunu kaydetti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayı enflasyon verilerini değerlendirdi.

Yalçın, Nisan enflasyonunun yüzde 7,25, Ocak-Nisan enflasyonu yüzde 31,70, yıllık enflasyon yüzde 69,97 olduğuna dikkati çekerek, Nisan ayı itibariyle ise enflasyon farkı yüzde 22,51 olarak gerçekleştiğini hatırlattı.

"Pandemiye bağlı olarak gelişen ve devamında bölgesel ve küresel düzlemde oluşan siyasi krizlerin yansımasıyla enflasyon oranları; gerek aylık gerekse yıllık olarak son yıllarda görülmeyen düzeyde artış göstermiş ve yüksek enflasyon rakamlarına maruz kalmamıza neden olmuştur" diyen Yalçın, "Özellikle enerji, yakıt, emtia ürünleri başta olmak üzere bütün tüketim ürünlerinde yaşanan fiyat artışları, başta kamu görevlilerimiz olmak üzere sabit gelirlilerin alım gücünü ciddi oranda düşürdü, gelir dağılımında adaletsizliği artırdı. Eşel-mobil sistemi devreye girmelidir" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/_aliyalcin_/status/1522124433124696064

Öte yandan Memur-Sen Erzurum İl Temsilciliğini de ziyaret eden Ali Yalçın, alım gücümüzü düşüren yüksek enflasyon olduğunu yineleyerek, burad ada sendikal düzenlemelere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.