Benzin fiyatı tepe taklak olacak! İşte zam yağmurunu bitirecek hamle

Benzin fiyatı tepe taklak olacak! İşte zam yağmurunu bitirecek hamle
Son zamanlarda Brent petrol fiyatının 124 dolar seviyelerine gelmesi akaryakıt fiyatlarını da etkiledi. Dünyayı etkisi altına alan Rusya-Ukrayna savaşını tetiklediği zamlar için yeni bir yol haritası çizildi. İşte akaryakıt fiyatlarını tersine çevirecek o hamle.

Rusya-Ukrayna savaşı petrol krizine neden olurken, akaryakıt fiyatları da hızla yükselmeye başladı. Avrupa'nın Rusya'ya yatırımları ile iyice alevlenen kriz benzin ve motorine zam olarak geri döndü. Son zamlarla beraber Türkiye'de benzinin litre fiyatı 26 lirayı aştı. Krizi önlemek için kolları sıvayan ülkeler yeni bir yol aramaya başladı. ABD, Rus petrolüne karşı ilk hamlesini kullandı. Ekonomik krizindeki o kritik ülke ile anlaşmaya giden ABD'nin bu hamlesi akaryakıt fiyatlarını tersine çevirecek. İşte benzin fiyatlarını etkileyecek o hamle.

PETROL KRİZİ YENİ PAZAR ARAYIŞINI BAŞLATTI
Tüm dünyayı etkisi altına petrol krizi için ülkeler düğmeye bastı. Rusya, kendisine yapılan yatırımlarından dolayı vanın ağzını kapatınca petrol krizi patlak vermişti. Yaşanan petrol krizi ise akaryakıt fiyatlarına zam olarak geri döndü. Petrol krizi ile beraber büyük bir enflasyonla mücadele eden Avrupa ve Türkiye'de sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Rusya'nın Avrupa yatırımlarına karşılık petrolü kullanması yeni pazar arayışlarının da kapısını açtı.

RUSYA'YA VENEZUELA DARBESİ
Brent petrol 99 dolar seviyesinden 124 dolara ulaşınca bu durum pompalara yansımaya başladı. Yapılan zamlardan sonra Türkiye'de benzinin litre fiyatı 26 lirayı buldu. Motorinin fiyatı ise 25,90 TL'yi gördü. Zamlardan dolayı kontak kapatma derecine gelen araç sürücülerini sevindiren bir gelişme yaşandı. Rusya'nın petrol ambargosuna karşılık ülkelerden Venezuela hamlesi geldi. Venezuela'ya petrol ithalatını yasaklayan ülkeler tekrardan iç savaş durumunda olan ülkenin kapısını çaldı. Nicolas Maduro'dan yeni gelişmeyle ilgili açıklama geldi. Girişimleri doğrulayan Maduro, katıldığı bir radyo yayınında şu ifadeleri kullandı:

"Bir hafta önce ABD petrol şirketleri gaz ve petrol üretme sürecini başlatmak için lisans aldı. Küçük ama önemli adımlar atıldı"

RUS PETROLÜNE BAĞIMLIK AZALACAK
Dünyada deneleri değiştiren Rusya-Ukrayna krizine alternatif olarak sunulan Venezuela petrolü Rus petrolüne olan bağımlılığı da azaltacak. Bu durumun pompa fiyatlarını da etkilemesi öngörülüyor.

Karar

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum