Karar Gazetesi yazdı: Araçlardan vergi yarı yarıya düşürülecek! Otomobilde ÖTV indirimi geliyor!

Karar Gazetesi yazdı: Araçlardan vergi yarı yarıya düşürülecek! Otomobilde ÖTV indirimi geliyor!
Seçim hazırlıklarını sürdüren AK Parti, seçimi kazanması halinde otomobilde ÖTV'ye kademeli indirim getirmeyi planlıyor. Seçim vaadi olarak belirlenecek ÖTV indirimiyle bir araçtan alınan vergi yarı yarıya düşecek. Bu hamleyle otomotiv sektörüne hareketlilik getirilmesi amaçlanıyor. İşte, otomotiv sektörüne ÖTV indiriminde son dakika gelişmeleri...

Bu yıl yapılacak genel seçimlerin 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilmesi için teknik ve bürokratik çalışmaların sürdüğünü açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir yandan AK Parti'nin seçim hazırlıklarını sürdürüyor.

Erdoğan, seçim beyannamesi ile ilgili olarak kurmayları ile yaptığı toplantıda, "Net vaatlere yer verelim. Milletin taleplerini beyannameye yansıtalım ve vaatlerimizi her kesimin anlayacağı basit bir dille ifade edelim. Ekonomide atılacak adımları ön plana çıkaralım" dedi.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNE ÖTV İNDİRİMİ GELİYOR

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, toplumun en fazla beklenti içinde olduğu, otomobilde ÖTV indirimi uygulaması konusunda ise farklı öneriler gündeme getiriliyor.

ÖTV indirimi konusunda 5 yıllık bir kademelendirme getirilmesi, bu kapsamda her yıl yüzde 10 indirim uygulanarak, 5 yıl sonunda yüzde 50 civarında bir indirime gidilmesine yönelik öneriler bulunuyor.

ARAÇLARDAN VERGİ YARI YARIYA DÜŞÜRÜLECEK
AK Parti kaynakları, "Örneğin, bir araç için 200 bin lira ÖTV ödeniyorsa, 5 yıllık kademeli indirimle, bu rakamın 5 yıl sonunda 100 bin liraya düşürülmesi tartışılıyor" dedi.

İş garantili mesleki eğitime ağırlık verilmesi, şehir hastaneleri bünyesinde sağlık akademilerinin kurulması, yeni enerji ve ulaştırma yatırımlarına ilişkin başlıklar da AK Parti'nin seçim beyannamesinin taşıyıcı unsurları arasında yer alacak.
karar

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.