Kira artış oranı Haziran 2022 verisi belli oldu!

Kira artış oranı Haziran 2022 verisi belli oldu!
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Mayıs ayı enflasyon rakamlarını (TÜFE) duyurmasıyla Haziran 2022 kira artış oranı da belli oldu.

TÜİK tarafından yapılan açıklamayla kira artış oranı, emekli ve memur zammı gibi birçok hesabı enflasyon oranı belirliyor. İşte merakla beklenen Mayıs ayı enflasyon oranı sonrası Haziran ayı kira artış zam oranı ile kira hesaplama tabloları...

Buna göre enflasyon rakamlarının on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Haziran 2022 için yüzde %39,33 oldu. Peki kira artış oranı hesaplaması nasıl yapılıyor?

HAZİRAN 2022 KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE %39,33 OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklanmasının ardından Haziran 2022 kira artış oranı da belli olmuş oldu. Enflasyon (TÜFE) rakamlarının on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Haziran ayı için yüzde %39,33 olarak gerçekleşti.

Mayıs ayı enflasyon oranı netleşmesi sonrası Haziran 2022 kira artış oranı hesaplama şu şekilde yapılıyor:

HAZİRAN 2022 KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA

Örnek Konut Kirası: 1.000 TL

Kira Artış Oranı: %39,33

Haziran 2022 Kira Artış Tutarı: 393,3 TL

Haziran 2022 Kira Artış Oranı Dahil Zamlı Kira Tutarı: 1.393,3 TL

Açıklanan rakamlara göre kirası 1000 TL olan bir kiracının Haziran 2022'de ödeyeceği kira zammı 393,3 TL olarak hesaplandı. Buna göre zamlı kira tutarı ise 1.393,3 TL olarak gerçekleşecek.

KİRA ARTIŞ ORANI SABİTLENEBİLİR

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamalarına göre; milyonlarca ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kira artış oranı üzerine yeni düzenleme gelmesi bekleniyor. Hükümetin fahiş kira artışı için sabit bir oran belirlenmesi üzerine çalıştığı bildirildi. Buna göre; kira artış oranı 'Sabit oran'ı geçemeyecek ve sadece belirli bir dönem için uygulanması gündeme geldi.
sabah

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.