TÜİK'e öncü kabul edilen İstanbul enflasyonu açıklandı

TÜİK'e öncü kabul edilen İstanbul enflasyonu açıklandı
İstanbul Ticaret Odası (İTO) ağustos ayına ilişkin fiyat endekslerini yayımladı.

İTO verilerine göre, İstanbul'da perakende fiyatlar ağustos ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 99,91 artış kaydetti. Aylık değişim ise yüzde 2,29 olarak kaydedildi.

PERAKENDE DE EN YÜKSEK ARTIŞ EĞİTİM VE EĞLENCE HARCAMALARINDA
Perakende fiyatlarda bir önceki aya göre; kültür, eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 13,99, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 3,99, ev eşyası harcamalarında yüzde 2,74, gıda harcamalarında yüzde 2,70, konut harcamalarında yüzde 0,82, diğer harcamalarında yüzde 0,06 artış, hiyim harcamalarında yüzde -3,16, ulaştırma ve haberleşme harcamalar grubunda yüzde -1,17 azalış izlendi.

TOPTAN GIDA FİYATLARINDA YÜZDE 9,78 ARTIŞ
Toptan fiyatlarda ise bir önceki aya göre; işlenmemiş maddeler grubunda yüzde 11,97, gıda maddeleri grubunda yüzde 9,78, madenler grubunda yüzde 6,00, inşaat malzemeleri grubunda yüzde 3,26, mensucat grubunda yüzde 2,12, kimyevi maddeler grubunda yüzde 1,58 ve yakacak ve enerji maddeleri grubunda yüzde 0,44 artış izlendi.

ÖNCÜ GÖSTERGE OLARAK KABUL EDİLİYOR
İstanbul enflasyonu Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), açıklayacağı enflasyon verileri öncesi, öncü gösterge olarak kabul ediliyor.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.