2022 memur ve emekli zam teklifi, TBMM gündeminde!

2022 memur ve emekli zam teklifi, TBMM gündeminde!
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, emeklilerin özlük haklarını Meclise taşıdı. Genel kurulda konuşan Girgin, En düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenmesi teklifini dile getirdi. Girgin ayrıca memur maaşlarının da en az asgari ücrete yapılan artış oranında artırılması gerektiğini söyledi.

2022 memur maaşları asgari ücrete yapılan artış oranında artırılmalı!

SÜLEYMAN GİRGİN (Muğla) – Bu şartlarda, asgari ücreti yıllık belirlemek insafsızlıktır. Asgari ücret üçer aylık veya altışar aylık olarak revize edilmelidir. Öte yandan, Türkiye'nin tüm çalışanlar için bir asgari ücretliler ülkesine dönmemesi için kamu emekçilerinin maaş ve ücretleri de en az asgari ücrete yapılan artış oranında artırılmalıdır, çoktan kadük hâle gelen toplu iş sözleşmeleri de buna göre yenilenmelidir.

En düşük emekli maaşı, asgari ücrete eşitlensin!

Değerli milletvekilleri, milyonlarca emekli ile hak sahipleri açlık sınırının altındaki aylıklarıyla yaşama savaşı veriyor. Özellikle 2008 yılında çıkardığınız yasayla emeklileri büyük hak kaybına uğrattınız. Emekliler bu ülkenin vatandaşı değil mi? Avrupalı emekliler emekli maaşıyla dünyayı gezer, bizim emekliler ise domates kuyruğunda Avrupalı emeklileri seyreder. Bu mu sizin emekliye gördüğünüz reva? SSK emekli aylığı ortalama 2.600 lira, ortalama Bağ-Kur tarım emekli aylığı 2.045 lira, esnaf emekli aylığı 2.700 lira, Emekli Sandığı aylığı 3.600 lira ve hazine desteği sağlanarak maaşı 1.500 liraya tamamlanan emekliler var. Ne yapılmalı? En düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenmeli, emekli aylık bağlama yöntemi değişmeli, prim güncellemesinde yıllık enflasyon oranlarının yanı sıra büyüme oranlarının sadece yüzde 30’u değil, tamamı dikkate alınmalıdır.

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.