AK Parti'den EYT açıklaması! 2022'de Bakanlıktan EYT müjdesi verilecek

AK Parti'den EYT açıklaması! 2022'de Bakanlıktan EYT müjdesi verilecek
EYT 2022 yılında çıkacak mı? Çalışma Bakanlığının 2022 yılında emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin düzenlemesi var mı? AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti'nin yürüttüğü çalışmalar sonucunda 2022 yılı içerisinde çalışmanın açıklanacağını söyledi. Akbaş konuşmasında 2022 yılı içerisinde EYT’lilerle ilgili de ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanımızla beraber paylaşacağız." ifadelerini kullandı..

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, katıldığı programda, EYT ile ilgili beklentilere yönelik müjde verdi.

EYT'lilerin şu anda içinde bulunduğu durumun 2002 öncesi yasaya dayandığını söyleyen Akbaşoğlu, AK Parti'nin bu yıl içerisinde EYT müjdesi vereceğini dile getirdi.

"2022 YILINDA EYT İLE İLGİLİ MÜJDEYİ, ÇALIŞMA BAKANLIĞI AÇIKLAYACAK"

EYT'lilere (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) müjdenin Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanacağını söyleyen Akbaşoğlu, "EYT diye kavramsallaştırılan bir yapılanma söz konusu. Bunun özü, AK Parti iktidarından önceye denk geliyor, 2002 senesi. Hem prim hem de yaşınızı doldurmanız ile beraber emekli olabilme hakkının size verildiği 1999 yılına ait bir kanuni düzenleme mevcut. Bugün de geçerliliği devam ediyor.

EYT yapılanmasında olan değerli kardeşlerimiz bu konuda bir yaklaşım sergileyerek daha önceki düzenlemelere göre kendilerine yaşın isabet ettiğini daha fazla çalışarak emekli olabileceğini ifade ederek, ben primimi doldurup şu yaşa geldikten sonra emekli olabileyim şeklinde yaklaşımmlarını ortaya koyuyorlar.

Biz toplumun bütün kesimlerinin taleplerini dinleyen ve onlara çözüm üreten bir durumdayız. AK Parti olarak biz bir sıralama ilan ettik. Bu sıralama çerçevesinde tüm bu sorunların çözüme kavuşacağını belirtmek isteriz.

EYT’li kardeşlerimizin durumu çalışma programımızın içerisinde yer alıyor. İnşallah 2022 yılı içerisinde EYT’lilerle ilgili de ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanımızla beraber paylaşacağız." ifadelerini kullandı.
ensonhaber

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum