Bakan EYT için tarih verdi

Bakan EYT için tarih verdi
EYT ocak başında Meclis'e gelecek. Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili kapsamlı bir çalışma yapıldığını anlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Aralık ayına yetiştirmeye çalışıyoruz. Ocak başında Meclis'te olur. Bizim kendi şartlarımıza uyan bir formül olacak" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili kapsamlı bir çalışma yapıldığını belirterek, düzenlemenin ocak ayında Meclis'te olacağını söyledi. Bilgin "Aralık'a yetiştirmeye çalışıyoruz. Ocak başında Meclis'te olur. Bizim kendi şartlarımıza uyan bir formül olacak, başka yerde yok. Örneğin Almanya'da insanlar 62 yaşında müracaat ediyor, 'maaşımdan kesinti yapın' diyor. Bizde 62 yaş varsa EYT diye bir sorunumuz olmaz" dedi.

KÇÖ MAĞDURİYETİ ÇÖZÜLECEK

Bakan Bilgin, Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) aldığı için emekliliği ertelenenlerin durumunu da EYT konusunun içinde çalıştıklarını anlatarak, "Ya böyle çözeceğiz ya da başka bir şey bulacağız" diye konuştu.
Türkiye

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.