Cumhurbaşkanlığı’ndaki EYT toplantısında hangi ilke kararı alındı?

Cumhurbaşkanlığı’ndaki EYT toplantısında hangi ilke kararı alındı?
Beştepe’deki EYT toplantısında 'yaş şartı konulması' için ilke kararı alındı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay başkanlığında EYT düzenlemesiyle ilgili Beştepe’de toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası ATV’de verilen bir habere göre; EYT’li kadınların 48, erkeklerin 50 yaşında emekli edilmesine yönelik, yani bir yaş şartı getirilmesine yönelik bir prensip kararı alındı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında EYT düzenlemesiyle ilgili Beştepe’de bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nebati de katıldı.

Bu toplantı sonrası atv ekranlarında bir prensip kararı alındığı açıklayan gazeteci Salim Salimoğlu, bu kararın EYT’de yaş şartı olduğunu ifade eti.

Salim Salimoğlu’nun atv ekranlarındaki açıklaması şöyle:

‘EYT'DE KADINLAR İÇİN 48, ERKEKLER İÇİN İSE 50 YAŞ ŞARTI…’

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
“Bir karar çıktı aslında ama bu karar benim gibi 50 yaşın altında olan EYT’lileri pek memnun etmeyecek gibi görünüyor. Ama baştan karamsar olmamak lazım, çünkü bu bir nihai karar değil, bir prensip kararı. O prensip kararı ne peki? EYT’li kadınların 48, erkeklerin 50 yaşında emekli edilmesine yönelik. Yani bir yaş şartı getirilmesine yönelik bir prensip kararı alındı.

EYT’li kadınlar 48 yaşına, EYT’li erkekler 50 yaşına gelmeden emekli edilmesin yönünde bir görüş birliğine varıldı külliyedeki toplantıda…

‘EYT'DE SON KARARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERECEK’
Bu bir prensip kararı, henüz kesinleşmiş, netleşmiş bir şey yok. Ne zaman netleşecek, o da önümüzdeki hafta pazartesi, 12 Aralık’ta muhtemeldir ki bir Kabine Toplantısı daha yapılacak. O Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne işte bu düzenlemeyle ilgili taslak sunulacak”

gazetememur

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.